Platja d'Aro calcula que caldran 2,38 MEUR per arreglar els desperfectes causats pel temporal

El gruix de la factura és per reparar els danys al passeig marítim de la població

Al litoral gironí, el temporal Gloria ha afectat, sobretot, les platges i els passejos marítims. De fet, dels 2,85 MEUR amb els quals Platja d'Aro ha xifrat els desperfectes provocats per la borrasca, 2,07 són per al passeig marítim.

Segons desgrana la quantificació de danys feta pública per l'ajuntament, durant el temporal van desaparèixer totes les rases i el cablejat elèctric soterrat al llarg de 2,5 quilòmetres de passeig. Refer-ho, costarà 835.000 euros segons càlculs municipals. També hauran de reparar la llosa del passeig, totalment descalçat en un tram de 450 metres i amb danys "parcialment recuperables" en altres trams. Per a aquests actuacions, calculen dues partides de 975.000 i 175.000 euros.

A més, hi ha hagut danys en el mobiliari urbà del passeig com contenidors, bancs i papereres que costaria 25.000 euros reposar i, també desperfectes en dutxes i rentapeus totalment arrancats i amb les instal·lacions parcialment desaparegudes (60.000 euros).

Encara a la platja, el consistori sosté que caldrà netejar i retirar sorra i, també, redistribuir-la al llarg de la platja. Dues operacions que xifren en 245.000 euros.

Un tercer focus de desperfectes a la població és al camí de ronda nord, a l'alçada de Cala Belladona. Aquí, el temporal ha arrancat i ha fet desaparèixer escales de pedra i baranes per valor de 27.000 euros.

Ja a l'interior del municipi, l'ajuntament situa una partida de 29.000 euros per arreglar danys en fanals, cablejat elèctric i llums de Nadal i 14.000 euros per arranjar xapes arrancades pel temporal del poliesportiu.