Roses inicia la recuperació de la muralla de la Ciutadella dinamitada a mitjans del segle XX

Les obres també preveuen la construcció d'una passera per a vianats que connectarà amb el mar

El projecte s’executa en el sector corresponent a la muralla est del recinte, on encara hi ha tombats una sèrie de panys de la muralla original dinamitada. Les obres consistiran en la restauració i reconstrucció amb obra de fàbrica vista, seguint els mateixos criteris i materials emprats en la reconstrucció del Baluard de Sant Jaume i de la Muralla de Mar.

La intervenció també preveu la construcció d’una passera per a vianants situada a la part superior de la muralla, que connectarà amb el pas ja existent sobre la muralla de Mar i el baluard adjacents, i que permetrà fer el recorregut perimetral amb una alçada suficient per contemplar globalment les restes arqueològiques excavades a l’interior del recinte.

Aquesta actuació ha estat inclosa en el conveni subscrit entre el Departament de Cultura de la Generalitat de la Catalunya i la Diputació de Girona amb l’objectiu de recuperar i promocionar el patrimoni arquitectònic i museístic de les comarques gironines. A Roses, a més de les actuals obres a la muralla, s’han inclòs també els projectes d’adequació d’un laboratori arqueològic de suport a les campanyes d’excavació que s’hi realitzen periòdicament i la conversió d’antigues casamates com a magatzems de material arqueològic. La totalitat de projectes suposaran una inversió d’1 milió d’euros.