El temporal deixa a un pas del col·lapse el baluard major del castell d'Hostalric

L'aigua corrent no és apte pel consum

L'ajuntament d'Hostalric (Selva) està revistant els desperfectes causats pel temporal al patrimoni cultural i als equipaments. L'alcalde, Nil Papiol, ha detallat que els serveis tècnics estan elaborant informes "per saber quin és l'abast de la tragèdia" i que afecta "la joia de la corona" de la població, que és el castell medieval.

"El baluard major amenaça col·lapse, ja va caure un tros de paret i hem hagut de balisar la zona perquè ningú s'hi acosti", ha detallat Papiol que afegeix que una altra part afectada de la fortalesa és la dent de serra, que a la part baixa "s'ha esquerdat i no se sap quant aguantarà".

L'alcalde també detalla que l'escola "ha patit molt" perquè es va desprendre un fals sostre i continuen tenint problemes amb l'aigua.

Tot i que tenen aigua corrent, Papiol destaca que no és apta per al consum. Per això, després de tres dies amb analítiques que impedeixen que es pugui fer servir per beure o per cuinar, han decidit dur una cisterna aquesta tarda davant l'escola Mare de Déu dels Socors. Els veïns han de dur les seves pròpies garrafes mentre el consistori i l'empresa treballa per resoldre la incidència, provocada pel desbordament de la riera d'Arbúcies.