Torroella de Montgrí no preveu restablir el servei d'aigua fins demà

El consistori mobilitza cubes per repartir aigua als veïns

El desbordament del riu Ter a Torroella de Montgrí ja ha deixat sense aigua potable tot el municipi. La riuada ha negat la planta potabilitzadora, i ha malmès tant les bombes d'impulsió com la canonada que abasteix Torroella i l'Estartit.

Es treballa intensament per reparar-ho, però de moment el consistori i Sorea (l'empresa d'aigües) han mobilitzat cubes perquè els veïns hi omplin garrafes.

En total, n'hi ha tres repartides arreu del municipi. Una al davant del CAP, l'altra al parc de Bombers i l'última a l'Oficina de Turisme de l'Estartit. El consistori no preveu que el subministrament d'aigua potable es pugui restablir fins, com a mínim, demà al matí. I encara, a través d'una solució provisional.

En comptes d'agafar l'aigua dels pous de Canet, que són els que abasteixen el poble, allò que es farà serà anar-la a buscar a la xarxa de la mancomunitat de Palafrugell, Begur, Pals i Regencós. Després que el nivell del Ter ja hagi baixat a la planta potabilitzadora, ara es treballa amb una excavadora per obrir-se pas i fer arribar un grup electrogen fins a la instal·lació (per permetre que les bombes impulsin l'aigua de nou).