La UGT diu que l'aeroport de Girona ha obtingut benefici per la manca de serveis i condicions laborals

La secretària general de l'entitat titlla l'aeroport de Girona de ser una infraestructura 'de baix cost en tots els sentits'

'L'aeroport gironí continua essent, en tots els sentits, un aeroport de baix cost'. Així de contundent es va mostrar la secretària general de la UGT de les comarques gironines, Dolors Bassa. Després de conèixer que l'aeroport de Girona havia tancat l'any amb 12,6 MEUR de benefici (l'únic de Catalunya que n'ha tingut), el sindicat va alertar que aquests diners s'han obtingut 'a costa del mal servei i les deficiències laborals'.

La UGT critica que les deficiències que va denunciar ara ja fa uns mesos encara no s'han resolt. Entre aquestes, es troben la manca de neteja de la terminal o el fet que la plantilla no disposi de serveis com un menjador laboral o vestuaris. 'Hem calculat que l'aeroport gironí aporta uns 36.000 euros diaris a l'Estat, tot i que els treballadors no puguin menjar calent i hi hagi mancances en la seguretat', va lamentar Bassa.

Sense anar més lluny, ahir al matí el sindicat va rebre mails amb fotografies on s'evidencien aquestes mancances. A les imatges es veuen restes de menjar i embolcalls en diferents parts de la terminal, es veu com el local dels vigilants està totalment atapeït o –fins i tot- es mostra com el personal s'escalfa el menjar amb els radiadors perquè no tenen menjador laboral.

'No ens quedarem de braços creuats i continuarem lluitant perquè aquests temes se solucionin', va avançar Bassa. En la mateixa línia també es va manifestar el secretari general de la UGT, Josep Maria Álvarez. 'Si els beneficis han de venir com a conseqüència de la manca de qualitat de les instal·lacions, l'Estat s'ho hauria de fer mirar', va criticar Álvarez. En aquest sentit, el secretari general va assegurar que 'si la porta d'entrada de Girona al món s'ha de tenir en aquestes condicions, el sindicat actuarà mitjançant denúncies'. Josep Maria Álvarez també va alertar que, tot i tenir més benefici, el cert és que la situació actual a la terminal 'també comporta que hi hagi més conflictivitat laboral latent'.

Vaga de neteja a les instal·lacions

Sense anar més lluny, la UGT va avançar que el personal de l'empresa de neteja Initial, subrogada per Aena, està preparant una vaga per als propers dies a l'aeroport de Girona-Costa Brava en cas que no se'ls millorin les condicions.