Els veïns d'Ullà centren els esforços en treure l'aigua de dins les cases

La riuada ha inundat fins a mig metre els interiors

Els veïns d'Ullà (Baix Empordà) s'han aixecat aquest divendres amb galledes i palanganes a les mans a punt per començar a treure l'aigua acumulada a les cases. Alguns veïns han assegurat que portaven des de les sis del matí traient aigua i fang. A partir de les onze de la nit, van veure com el cabal del riu Ter arribava a la porta de casa seva. En aquell punt van optar per retirar tot de coses que hi havia a nivell de terra per evitar que l'aigua els hi fes malbé i van pujar cap al pis de dalt per dormir.

La sorpresa ha estat aquest divendres al matí, quan han descobert que hi havia mig metre d'aigua a la planta baixa. Un dels veïns, en Bernardino Quintans, ha explicat que a les sis del matí ha començat a treure aigua. "En treia d'aquest costat i entrava per l'altre", ha lamentat l'afectat.

Com ell, altres persones que viuen a la C-31 al seu pas per Ullà han engegat bombes d'extracció d'aigua, galledes i qualsevol altre estri per treure tot el que s'havia acumulat a casa seva durant la nit. En Robert és un altre veí que ha assegurat que l'aigua els ha fet malbé menjar que es va quedar en els armaris i també les bicicletes del pati.

En Bernardino també ha assegurat que el temporal ha matat al seu gat. Ahir a la nit es va escapar al pati del darrera i va quedar atrapat per l'aigua. Aquest matí, l'ha trobat flotant enmig de l'aigua. De fet, en el pati d'en Bernardino l'aigua ha arribat al metre trenta d'alçada i s'ha emportat per davant bombones de butà, la barbacoa, cadires del jardí i altres coses.

En el cas d'en Robert, l'aigua també ha fet cedir una paret que tenia al final del pati. "Ahir a la nit la vaig tocar i es va moure tota", ha afegit. Tot i així, els veïns afronten amb humor aquest fet i afirmen que afortunadament estan "bé de salut". Ara, tan sols necessiten "paciència" per acabar de netejar l'aigua i esperar que el nivell baixi a poc a poc.

Mentrestant, els veïns d'Ullà també estan a l'espera que es puguin començar a obrir els accessos al municipi. La carretera principal segueix tallada i la rotonda d'accés encara té més d'un pam d'aigua. Tot i així, alguns cotxes han aconseguit accedir fins a les cases a través de camins i vies secundàries.