Girona i la resta de municipis afectats recuperen el subministrament d'aigua

L'hora anunciada és a partir de dos quarts de nou

A partir de dos quarts de nou de la nit es preveu que s’hagi restablert el subministrament d’aigua potable a la ciutat de Girona. A hores d’ara s’està recuperant de forma progressiva aquest subministrament i s’espera que tot el municipi disposi d’aigua a les 20:30 h. Tot i això, es continua treballant en la recuperació completa del servei, perquè ara mateix les condicions de subministrament estan en un estat precari i no s’espera que fins demà es pugui estabilitzar la situació.

La resta de municipis afectats per la restricció en el subministrament son Aiguaviva, Bescanó, Fornells de la Selva, Girona, Quart, Sant Julià de Ramis, Salt, Sarrià de Ter i Vilablareix.

El restabliment del subministrament s’ha pogut portar a terme gràcies al dispositiu especial de Bombers de la Generalitat i cossos d’emergència, que han pogut accedir a les instal·lacions des d’on es controlen les canonades de sortida d’aigua del pantà del Pasteral i, amb la col·laboració de tècnics responsables, han pogut comprovar l’abast del problema i han pogut tornar a posar en funcionament el punt de captació per l’abastament d’aigua de l’equipament.

La resolució d’aquesta incidència comporta, per tant, que demà es reprenguin les classes i s’obrin amb normalitat tots els centres educatius de la ciutat de Girona amb l’excepció de l’Institut Narcís Xifra. En aquest equipament, les filtracions d’aigua han causat desperfectes en algunes aules.

Pel que fa a les incidències en la mobilitat a la ciutat, cal assenyalar que s’ha restablert la circulació de vehicles en els dos sentits de la marxa al carrer de l’Esport. Es mantenen tallats, però, el carrer de Pedret –des del pont de l’Aurora fins al carrer de Palafrugell- i la carretera C-255 (km. 0,800), a l’alçada del pont de l’Aigua.