Detenen a Sant Pere Pescador dos homes amb estris per manipular caixers

Els Mossos d'Esquadra indiquen que els detinguts duien documentació personal falsa

Cap a la una del migdia, els agents feien un control de pas a la carretera GI-6216 a Sant Pere Pescador. En el marc del control es va aturar un vehicle amb dues persones a bord. Segons el relat policial, semblaven nervioses. Els mossos, aleshores, van identificar-les.

Els dos individus van mostrar permís de conduir i documents d'identitat, on es deia que eren búlgars. Els mossos, però, van sospitar que la documentació podia ser falsa.

També es va escorcollar el vehicle, fet que va accentuar el nerviosisme dels ocupants del cotxe, segons els Mossos. A dins hi havia dos aparells electrònics que, segons explica la policia, s'utilitzen per falsificar targetes de crèdit.

El primer aparell era un circuit electrònic de fabricació casolana que es col·loca a la ranura del caixer automàtic per on s'insereix la targeta de crèdit. Serveix per copiar-ne la banda magnètica.

El segon aparell servia per obtenir el número PIN de la targeta a través d'una petita càmera que registrava el moment que una persona teclejava la contrasenya al teclat del caixer.

Els mossos van detenir els dos homes per una temptativa de falsificació per la tinença d'estris destinats a la falsificació de targetes de crèdit. Més tard es va comprovar que la documentació búlgara era efectivament falsa.

Dels detinguts, Vasil T. va ser traslladat a l'Audiència Nacional, ja que tenia pendent una ordre europea de detenció. Ognyan A. G., del qui no consten antecedents, va passar a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat amb càrrecs el 7 de desembre.