La víctima reconeix el principal acusat com l'autor del segrest en el macrojudici per tràfic de drogues a Girona

L'home ha inculpat davant del jurat a Alexander Orozco com a autor del delicte, assegurant que està convençut de la seva identitat

L'home ha relatat que el 27 de setembre del 2006 anava caminant pel carrer quan uns homes encaputxats el van obligar a entrar a un vehicle a punta de pistola. Després, el van portar fins a un paratge apartat, conegut com 'els ocells perduts' i pròxim a l'autopista AP-7 on el van colpejar i el van amenaçar amb matar-lo i violar-lo. Segons ha dit, li reclamaven diners o joies. Per això, va trucar al seu pare perquè fes el possible per aconseguir els diners.

El segrest, que la víctima afirma que va durar unes sis hores i va transcórrer de matinada, va acabar quan el pare va arreplegar diners i joies i els van entregar als segrestadors. L'home calcula que, en total, va recaptar uns 5.000 euros. La víctima ha afirmat que el van segrestar entre sis i vuit persones que anaven en dos cotxes. Entre aquests, el que manava era Alexander Orozco que, segons la víctima, era qui donava les ordres a la resta.

La víctima afirma que va poder identificar l'accent dels altres suposats segrestadors i que eren romanesos. Però no els hi va poder veure la cara perquè la duien tapada. A qui, segons la seva versió, va poder identificar clarament va ser a Orozco. Ha relatat que l'home no va obrir la boca prop seu per evitar que li reconegués la veu però sí que li va poder veure la cara. Així, l'home no ha pogut identificar els altres dos acusats pel segrest, George M. i Cristian I.

Per delator

A banda d'aconseguir diners, la víctima sosté que Orozco va tramar el segrest per espantar-lo i evitar que corroborés la seva versió davant el jutge. Uns dies abans, els Mossos d'Esquadra van detenir l'home per traficar amb droga. Llavors, va explicar als agents que hi havia 'uns colombians' que traficaven amb 'molta droga'. Ell va ser el confident de la policia que, estirant el fil, va acabar detenint vuit persones per tràfic de droga en el marc de la macrooperació Dominó.

En veure's delatat, Orozco es va reunir amb l'home per intentar que canviés la seva versió davant el jutge. 'Jo no volia declarar, no volia problemes', ha afirmat la víctima que ha afegit que tenia 'molta por'.

Alexander Orozco, en canvi, defensa que l'home s'ha 'inventat' la seva participació en el segrest per eliminar competència en la venda de drogues a la ciutat.

Onze acusats

El judici, que ha començat aquest dilluns a l'Audiència de Girona i és previst que s'allargui fins dimecres de la setmana que ve, asseu a la banqueta dels acusats onze persones. Vuit d'ells estan acusats de pertànyer a una xarxa de narcotraficants, dos de segrest i només un, Alexander Orozco, està imputat pels dos fets delictius. Els imputats s'enfronten a penes d'entre 13 i 31 anys de presó.
  • La víctima assegura que va reconèixer Alexander Orozco entre els segrestadors (ACN)