Girona suspèn totes les classes per dijous

És el segon dia que el temporal Glòria afecta el funcionament de les aules

L’Ajuntament de Girona, a través del Comitè d’Emergències municipal reunit aquesta tarda i d’acord amb la recomanació del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, ha decidit suspendre les classes a tots els centres educatius de la ciutat també durant la jornada de demà, dijous 23 de gener. Igual que la suspensió de les classes d’avui, aquesta decisió afecta tant a les escoles bressol com als centres de primària, secundària i instituts, de tipus públic, privat o concertat, de la ciutat.

Pels voltants de les cinc de la tarda s’ha reobert la circulació de vehicles al km.0,800 de la C-255, a l’alçada del pont de l’Aigua, després que s’hagi restituït la situació provocada pel sobreeiximent del riu Ter aquest matí. Les previsions meteorològiques indiquen que a partir de demà al migdia el temporal remetrà i, per tant, es recuperarà la normalitat climatològica.

Des del consistori, es manté la fase d’emergència del Pla de protecció civil de Girona. Arran del desembassament del pantà de Susqueda, ha augmentat el possible risc d’inundació per desbordament a les zones properes al riu Ter als barris de Pedret, Sant Ponç i Pont Major i es manté el possible risc per desbordament del riu Onyar als barris de Carme-Vista Alegre, Barri Vell i Mercadal.

“La nostra màxima prioritat és evitar danys a les persones. Vull agrair la comprensió i col·laboració de la ciutadania en aquests dies que estan sent difícils. Tots plegats estem demostrant una gran responsabilitat. Vénen segurament les hores més complicades i, per això, recomanem evitar qualsevol desplaçament innecessari i estar atents a les noves informacions que es donin des dels canals oficials dels organismes públics”, ha subratllat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.