El temporal costarà entre 6 i 7 milions d'euros als Ports de la Generalitat

El director Joan Pere Gómez parla d'un temporal "excepcional"

El director de Ports de la Generalitat de Catalunya, Joan Pere Gómez, ha assegurat aquest dimecres que el temporal Gloria costarà unes pèrdues d'entre 6 i 7 milions d'euros als ports catalans que gestiona, que no inclouen als de Barcelona i Tarragona, que depenen de Foment.

En declaracions a 'Els Matins' de TV3, Gómez ha afirmat que el temporal a nivell del litoral "està començant a millorar" i "poc a poc" s'aniran obrint els ports de Catalunya per començar a valorar els danys. "La gent està molt preocupada", ha afirmat Gómez, remarcant que es viu un temporal "excepcional". Malgrat això i els danys en dics i altres instal·lacions, el director de Ports ha dit que en general les instal·lacions "han aguantat prou bé". 

El conseller de Territori i Sostenbilitat i president de Ports de la Generalitat, Damià Calvet, ha afirmat que el temporal ha provocat desperfectes a tot el litoral català amb afectacions tant a les platges com als ports catalans. Segons Calvet, un cop passi la borrasca caldrà fer "reparacions importats a tots els ports del país". 

El conseller, que aquest dimecres s'ha traslladat a les comarques gironines, ha concretat que hi ha hagut una "afectació important" al port de Blanes (Selva) on l'embat de les onades ha provocat un despreniment entre el dic de formigó i el que està format per mènsules de formigó armat. Segons Calvet, això provoca que l'aigua de mar arribi fins a la dàrsena i, a més, suprimeix una línia de contenció de les onades. 

"És una situació que haurem de corregir", ha dit Calvet que precisa, però, que encara és aviat per precisar quant costarà. "Un cop passi la tempesta avaluarem exactament l'afectació i la corregirem, ara ens centrem en afrontar l'emergència", ha conclòs.