El servei ferroviari entre Blanes i Malgrat trigarà entre 6 i 9 mesos a restablir-se

S'ha esfondrat un pont per on circulaven els combois

El trànsit ferroviari entre Blanes i Malgrat de Mar estarà mesos interromput. La crescuda del riu Tordera ha arrossegat els ponts d'en Pitxota i ha provocat desperfectes greus que afecten les línies R1 i RG1. "La Tordera se'ns ha emportat el pont, que s'haurà de refer", ha exposat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

Calvet ha detallat que s'han posat en contacte amb Adif per fer una "primera avaluació" de la situació. Segons el conseller, es trigarà entre sis i nou mesos a enllestir les obres de reconstrucció del pont i recuperar el servei ferroviari.

Mentrestant, el conseller subratlla que s'haurà de configurar un servei de transport públic alternatiu cobrint part del trajecte amb busos. Renfe està estudiant la situació per definir quina és la forma més eficaç de donar servei als passatgers. Segons Calvet, cal assegurar que el transport públic continua sent "el més eficient possible" per als usuaris de la zona.

El conseller, que aquest dimecres s'ha traslladat a les comarques gironines, ha afirmat que la resta d'afectacions a la xarxa viària i ferroviària es van "gestionant i resolent". A nivell de carreteres, Territori xifra en 5 MEUR l'obra d'emergència per refer el pont entre Malgrat i Blanes. Uns treballs que "s'impulsaran immediatament".