Els veïns d’Hostalric afronten amb resignació el pas de la borrasca pel municipi

Es manté la preocupació que el temporal pugui tornar a remuntar

El temporal s’ha fet notar amb força pràcticament en tots els barris d’Hostalric. El principal problema ha estat les inundacions en alguns habitatges, derivades del desbordament de les lleres del riu Tordera i la riera d’Arbúcies.

Els més afectats, aquells amb baixos i garatges soterrats on s’han acumulat fins a dos pams d’aigua. Entre els propietaris cares de resignació davant d’una situació que no han pogut controlar de cap manera. José Javier García ha assegurat que tot plegat “va passar al voltant de les dues de la matinada”, i que davant la gran quantitat de pluja que va caure “les bombes no han donat l’abast”. En el cas del seu garatge hi havia diversos cotxes, però també objectes que podrien haver quedat malmesos a causa de la inundació.

Un altre problema afegit ha estat els dels talls en el subministrament de llum, aigua i gas, principalment al casc antic de la població. És en aquest punt on més hores l’han patit, mentre que a les afores s’ha notat de manera més intermitent. Una situació que ha generat certa preocupació entre els habitants i, fins i tot, por. Alguns explicaven que el punt més àlgid va ser ahir a la nit i avui al matí. Pel que fa a l’aigua, en diversos domicilis els veïns parlaven d’aigua “bruta” a causa dels problemes amb les bombes. Així doncs la gran majoria han optat per consumir-ne d’embotellada. És el cas de l’Agata Garrido, que ha assegurat que “feia molt de temps que no es veia una situació semblant”.

Els veïns desobeeixen el confinament

Malgrat l’avís del consistori en que es demanava a tothom quedar-se confinat a casa, els veïns i veïnes del municipi han optat per sortir al carrer. Així des de primera hora del matí molts estaven passejant prop de les lleres, totes elles acordonades prèviament per la policia municipal. Els més temeraris fins i tot han passat a través del cordó policial i han optat per acostar-se per tal de poder fer fotografies més a la vora. L’ajuntament d’Hostalric ha insistit des de primera hora del matí en la necessitat de respectar els límits de seguretat i no posar-se en perill. El seu alcalde, Nil Papiol, demana “prudència, precaució i confinament” tot remarcant que es tracta d’una situació de risc i no “d’un espectacle”.