Puigdemont: 'a l'Ajuntament no li pertoca organitzar la celebració de la diada de la Constitució'

L'alcalde ha destacat que la Fira de Girona es podria traslladar a una nova ubicació entre l'Aeroport i la zona sud de la ciutat

El convergent Carles Puigdemont s'ha mostrat "decebut" amb l'oposició que porta a terme el PSC en el consistori. L'alcalde no té retrets pels altres grups municipals representats a l'Ajuntament de Girona perquè fan "el paper que toca" però subratlla la poca col·laboració que el grup socialista ha donat a les iniciatives del govern. A més ha afegit que a mesura que han anat aprofundint en la gestió del consistori gironí s'han adonat que hi havia determinades qüestions que "desconeixien" durant l'anterior govern del PSC. Puigdemont declara que entén el "pas difícil" que suposa passar de governar de "forma rotunda" durant tres dècades a ser part de l'oposició i detalla que es carregaran de "dosis de paciència" per poder arribar a obtenir acords "profunds" amb el PSC.

L'alcalde considera que feia falta portar a terme auditories per no "cometre errors" en la seva gestió i ha utilitzat les paraules "anar amb llargavistes de futur" per referir-se a la seva intenció de no remoure el passat sinó plantejar mesures i iniciatives de futur per a la ciutat. Puigdemont ha negat tenir un soci prioritari dins el consistori i subratllat que amb alguns grups i en algunes polítiques hi ha "més sintonia" amb alguns grups municipals però destaca que això no vol dir que "hi hagi d'haver un soci predilecte".

No correspon a l'Ajuntament la celebració de la diada de la Constitució

L'alcalde de Girona s'ha mostrat molt contundent al assegurar que "no pertoca a l'Ajuntament de Girona organitzar la celebració de la diada de la constitució" i s'ha mostrat sorprès perquè durant els últims 32 anys el consistori s'hagi encarregat d'aquesta commemoració. Segons Puigdemont, l'organització d'aquesta diada seria un acte que hauria de portar a terme la subdelegació del govern estatal o la Delegació del Govern. D'aquesta manera l'alcalde de Girona s'ha justificat de la no commemoració, un element que reclamava el partit popular.

La Devesa ha quedat "petita"

Respecte la ubicació de la Fira de Girona, l'alcalde assegura que la Devesa s'ha quedat "petita" per acollir el recinte firal i avança que amb l'arribada del tren d'alta velocitat la ciutat guanyarà en "competitivitat" i necessitarà "un pulmó firal" més desenvolupat que l'actual.

Per aquest motiu, l'alcalde considera que la Fira de Girona es podria traslladar a una nova ubicació (encara no concretada) entre l'aeroport i la zona sud de la ciutat. Puigdemont detalla que el trasllat no s'hauria de materialitzar "en aquest mandat" però que cal projectar futurs sòlids i coherents. L'alcalde considera que

No es pot posar més asfalt a la carretera Barcelona

En referència a l'amiant trobat sota l'actual carretera Barcelona, Carles Puigdemont creu que és necessari fer un "projecte profund d'urbanització" que aniria vinculat a l'enderrocament del viaducte. A més ha afegit que veu "totalment possible" la desaparició del viaducte del tren perquè és "la justificació" d'una obra més complexa com és "la construcció del tren d'alta velocitat". L'alcalde ha destacat que l'Ajuntament ha fet un estudi per crear un "tercer rail" per on podrien circular els trens de rodalies i no crear un nou túnel que provocaria "més embolics i molèsties" als ciutadans.

No hi ha notícies del Ministeri de Foment respecte el pont del riu Ter

L'alcalde ha assegurat que - tot i que no té notícies del Ministeri de Foment- es mantindrà el calendari previst respecte el pont sobre el riu Ter que uniria la carretera de Girona a Celrà amb la carretera de Girona a Sarrià de Ter. Puigdemont ha remarcat que cal mantenir aquests calendaris perquè van lligats amb les obres d'accés que l'Ajuntament ha de portar a terme.

Finalment, l'alcalde ha fet referència a la ubicació de la planta de tractament de residus de Campdorà, la qual, segons l'alcalde, cal debatre "profundament" i concretar "el model de gestió de residus" que vol la ciutat. Puigdemont ha detallat que no té "cap dubte" que es donarà solució a aquesta problemàtica al llarg d'aquest mandat.