Decathlon dobla la superfície de venda a Girona i crea 60 nous llocs de treball

La cadena especialitzada en esports ja té en ment ampliar les seves botigues a Figueres i Platja d'Aro

  • Seixanta persones s'incorporen a l'equip © ACN
    Seixanta persones s'incorporen a l'equip © ACN
  • Exterior de l'ampliació del Decathlon © ACN
    Exterior de l'ampliació del Decathlon © ACN
  • Decathlon ha doblat la superfície de venda a la botiga de Girona © ACN
    Decathlon ha doblat la superfície de venda a la botiga de Girona © ACN
Decathlon va inaugurar la seva botiga a Girona l'any 1997 a la zona del Mas Gri. Aquesta primera tenda feia més de 2.080 metres quadrats i amb els anys havia quedat "saturada", com concreta el director regional de la cadena francesa, Eduardo Malodemolina.

Per això, el mes d'agost de l'any passat, Decathlon va començar les obres per ampliar-ne la superfície. Els treballs han permès duplicar l'espai de venda, passant a 4.220 metres quadrats. A més, també s'ha construït un aparcament soterrani, perquè les obres es van menjar part de la zona d'estacionament que hi havia entre l'antic Decathlon i el McDonald's.

Dins la nova botiga hi conviuen ara 65 esports diferents i més de 10.000 productes (pràcticament el doble dels que hi havia abans). Eduardo Malodemolina destaca, però, que bona part de la superfície que s'ha guanyat s'ha destinat a "incrementar la comoditat dels clients". Així, ara, els passadissos -tant el central com els laterals- són més amplis. "L'objectiu és millorar la funcionalitat", concreta el director regional.

L'ampliació s'ha traduït també amb un increment de plantilla. En total, Decathlon ha creat 60 nous llocs de treball, dels quals la meitat es convertiran en indefinits i la resta, seran temporals (per cobrir campanyes com la de Nadal). "Comptem que entre els estacionals i els de llarga durada incrementarem la plantilla fins a superar els 200 treballadors", concreta Malodemolina.

Tot i que el cost de l'ampliació no s'ha concretat, el director regional ha assegurat que la tenda de Girona "és un dels centres Decathlon de Catalunya que més factura, i un dels que ara, amb l'ampliació, tindrà més importància en el conjunt de l'Estat". S'espera que, en un any, passin per la botiga un milió de clients, dels quals es calcula que la meitat compraran algun dels productes.

Més de 10.000 referències

En total, dins la nova tenda Decathlon hi conviuen 65 esports i s'hi poden trobar unes 10.000 referències (gairebé el doble que abans). Com destaca el director de Decathlon Girona, Isaac Martín, la cadena francesa ha apostat clarament pels esports que més sortida tenen a la demarcació (com ara els de muntanya, l'esquí, el fitness o el ciclisme).

La nova botiga ampliada s'ha inaugurat a les nou del matí, just abans de l'obertura de portes. S'ha tallat una cinta i s'han fet uns parlaments. A l'acte hi ha assistit la tinenta d'alcalde i regidora d'Esports, Isabel Muradàs, i la regidora de Comerç, Coralí Cunyat.

Muradàs ha destacat que "en uns moments com els actuals, és una gran notícia veure com es creen oportunitats de treball a la ciutat i s'amplia el teixit comercial de Girona".

Previsió d'ampliar també Figueres i Platja d'Aro

A més de la botiga de Girona, a la demarcació Decathlon també en té dues més: una a Figueres, de 2.000 metres quadrats, i una altra a Platja d'Aro, de 1.000 metres quadrats. Eduardo Malodemolina explica que, aquesta darrera, a més dels clients que té durant tot l'any, "és diferent a la resta de botigues, perquè registra un pic de vendes molt fort a l'estiu, gràcies al turisme estranger i a les segones residències".

Precisament, la cadena francesa també té en ment ampliar aquestes dues botigues, i doblar-ne la superfície de cadascuna. El director regional, però, indica que encara no hi ha calendari sobre la taula, entre d'altres coses perquè "depenem de canvis de lleis que s'han de produir a curt termini".

Decathlon compta amb una xarxa de 92 tendes i set magatzems logístics arreu de l'estat espanyol. En el darrer any, ha creat més de 1.000 llocs de treball. Precisament, ara fa dues setmanes, la cadena especialitzada en esports va obrir una nova botiga a Tortosa i el proper dilluns inaugurarà l'ampliació de la de Mataró.