Hisenda deu 3 milions d'Euros a una empresa càrnica del gironès

Aquest fet ha posat en una situació econòmica greu al grup exportador que porta 9 mesos sense cobrar la devolució de l'IVA

Exporc és una agrupació que conforma el braç exportador dels grups càrnics Selecció Batallé de Riudarenes i L'Escorxador Frigorífic d'Avinyó, que donen feina a 800 persones. El 40% del seu negoci depen de les exportacions de carn de porc que fan a tot Europa i a Àsia per valor de 80 milions d'euros. Com a gran empresa ells paguen l'IVA, els proveïdors i després Hisenda els ha de tornar cada més uns 450.000 euros. Aquest fet succeeix des de 1994, moment en que aquests dos escorxadors van unir esforços per crear el grup Exporc. Però resulta que des del mes de maig de 2009, Hisenda no els torna aquests diners fet que ha posat aquest grup en una situació econòmica greu, que de moment han salvat gràcies a finançament extern i els seus clients. El gerent de vendes d'aquest grup, Jens Agerskov, ha explicat en declaracions a Cadena Ser les evasives que reben d'Hisenda.

"Hisenda diu moltes coses, diu que falta personal, que hi ha un error però en aquest cas s'hauria d'arreglar de seguida. Hem declarat l'IVA des de 1994 i sempre ens han aprovat les declaracions de la renta per part d'Hisenda. Darrerament també ens han dit que els falten fons, això vol dir que les empreses hem de finançar l'Estat i crec que és molt poc just, sobretot pels problemes que tenim respecte l'efecte productiu avui en dia", ha apuntat.

El grup considera injust que en l'actual situació l'Estat obligui a les empreses a finançar l'Estat. A més, asseguren que el seu no és un cas aïllat i que l'estan patint moltes altres empreses espanyoles.

  • Jens Liverskov parla sobre els problemes que tenen amb hisenda (Cadena Ser)