Residents no empadronats al nucli de Joanet a Arbúcies reclamen votar el seu alcalde

La pressió dels veïns desemboca en una consulta popular aquest dissabte que serà vinculant

El delegat d'alcaldia de Joanet s'hauria d'haver escollit fa mesos, un cop passades les eleccions municipals del maig. Ara bé, la reivindicació dels veïns no empadronats de poder participar en la votació ha fet retardar la decisió i es preveu que l'elecció del delegat d'alcaldia de Joanet es faci al gener del 2012. Actualment, el càrrec l'ocupa Josep Gubern.

Després de reunions per arribar a una decisió consensuada, els ajuntaments d'Arbúcies i Joanet i el jutge de pau d'Arbúcies han optat per fer una consulta popular vinculant per escollir el representant a Joanet. Ara bé, només hi podran participar aquells que estan empadronats. "Respectarem la decisió de la gent de Joanet i creiem que la millor manera és que el poble decideixi de forma democràtica i participativa", ha manifestat l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga.

Aquesta consulta es farà aquest dissabte i l'urna se situarà en el local social. Tots els veïns del nucli estan assabentats de la consulta perquè s'ha enviat una carta a totes les llars perquè coneguin l'acord. De deu del matí a una de la tarda, la cinquantena de veïns empadronats a Joanet podran anar al local social i respondre sí o no a la pregunta "Està d'acord en obrir l'elecció de l'alcalde de Joanet a les persones no empadronades i residents al municipi, segons l'acord que se li va enviar al seu domicili?".

Al municipi hi ha moltes cases disseminades i, en algunes d'elles, hi viu gent gran. Per permetre que pugui votar tothom que està empadronat, un cop es tanquin les votacions al local social, la policia i el jutge de pau custodiaran l'urna i faran una ruta itinerant per totes les cases on hi hagi gent que no s'hagi pogut acostar a votar.