L'ACA assegura que els desbordaments de les rieres de l'Alt Empordà van ser per les pluges

Defensa que s'han fet 80 actuacions a la comarca, amb un cost d'1,5 milions d'euros

L'ACA admet però, que el manteniment de les lleres del riu "és un tema molt complex" perquè "hi ha molts quilòmetres a mantenir i el pressupost no és il·limitat" i afirma que les actuacions "se subjectaran a la disponibilitat pressupostària". "Això no és equivalent, en absolut, a no fer actuacions en manteniment i neteja de rieres, però sí que caldrà ser més selectius amb els criteris de cost/benefici de les actuacions", afegeix el comunicat.

Col·laboració amb els ajuntaments

L'agència està buscant fórmules de col·laboració amb els ajuntaments perquè els consistoris puguin encarregar-se de determinades actuacions i estudia la priorització de les actuacions i també les fórmules de participació i col·laboració amb altres administracions. Aquestes actuacions s'atorguen, segons l'ACA, sempre i quan estiguin ben fonamentades i no alterin l'estat del domini públic hidràulic.

Aquest dimecres, JARC va exigir la dimissió del responsable de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) a Girona i va demanar que s'assumissin responsabilitats a tots els nivells davant el que consideren una "negligència" i una "mala gestió" de les lleres dels rius gironins. Els últims aiguats a la demarcació, sobretot a l'Alt Empordà, han provocat importants danys als camps de cultiu i ho van atribuir en gran part a la brutícia de les lleres dels rius i recs que no van permetre desaiguar els camps. Van acusar l'ACA de no haver-les netejat des de fa anys i van denunciar que els pagesos que ho van voler fer pel seu compte han hagut de pagar multes.