Recital de cops d'efecte

Títol: La veritat sobre el cas Harry Quebert
Autor: Joël Dicker
Editorial: Debutxaca
Pàgines: 688
ISBN: 9788418132476
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- L'escriptor suís Joël Dicker va saltar a la fama internacional amb la publicació d'aquesta història; "La veritat sobre el cas Harry Quebert", que va ser traduïda a 33 idiomes. El més extraordinari de la narració són els constants cops d'efecte amb girs de guió que imprimeix des dels primers passatges i fins al final de tot.

L'autor narra la història de Marcus Goldman, un escriptor blocat que decideix visitar al seu mentor, Harry Quebert de qui es descobreix va estar enamorat d'una nena de 15 anys quan ell superava la trentena i que recentment van trobar el seu cadàver al jardí de casa seva. A partir d'aleshores Goldman intenta esbrinar qui és l'autentic assassí de la Nola i aprofundir en la història d'amor d'ella i en Quebert en un poble ple de veïns amb molts secrets que amagar.

La lectura és trepidant, d'això no n'hi ha cap mena de dubte però, malauradament la traducció al català, juntament amb els errors de picatge, et faran entrebancar en més d'una ocasió. En alguns moments dona la impressió que ha utilitzat la traducció en anglès per passar-la en català en comptes de prendre l'original en francès. Deixant això de banda, és una història que crema entre les mans i superat l'equador resulta pràcticament impossible de deixar anar.

Aquest any la Campana ha publicat en català la segona entrega de les aventures de Goldman, "La desaparició de Stephanie Mailer".