Posteguillo 'El Gran'

Títol: Roma soc jo
Autor: Santiago Posteguillo
Editorial: Rosa dels Vents
Pàgines: 752
ISBN: 9788418062001
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Un dels personatges més coneguts de l'imperi Romà és Juli Cèsar, no calen gaires introduccions. Qui més qui menys coneix alguna cosa de la biografia de l'emperador més present en el món de la literatura i el cinema però, Santiago Posteguillo, ha plasmat a "Roma soc jo", les primeres etapes de la vida de Cèsar, des de la infantesa i fins als 23 anys, moment en que va saltar a la fama com a advocat fiscal.

L'autor combina dades històriques amb ficció, ja que hi ha molt poca documentació de la vida primerenca del que aleshores encara no era emperador. En aquest primer volum sobre la vida del romà, se centra en com Cèsar intenta condemnar a Corneli Dolabel·la, un sanginari senador i governador que primer va servir sota les ordres del dictador Sul·la, que li va donar màniga ampla per comportar-se com un assassí corrupte a Macedònia. Per tot això serà jutjat en un procediment amanyat amb Juli Cèsar com a acusador.

Posteguillo ofereix una obra mestra amb un ritme trepidant i salts temporals magnífics que, a més de situar al lector, li facilita el desenvolupament narratiu aportant altes dosis d'acció i reflexió. La documentació dels fets és digne de lloança, sumat a uns personatges molt treballats a nivell psicològic i que no desentonen. Resulta fascinant descobrir com el petit Juli Cèsar va aprendre del seu oncle Gai Mari, líder dels populars i set vegades cònsol.

Menció especial es mereixen també les batalles d'Aquae Sextiae i Mitelene, carregades d'estratègia, èpica i acció. En realitat "Roma soc jo" és un llibre del que se'n podria parlar durant hores i hores sense por de que ningú s'avorrís. També es pot trobar en castellà editat per Ediciones B.

Llarga vida a Posteguillo 'El Gran'!