A la tercera va la vençuda

Títol: El Dragón Renacido
Autor: Robert Jordan
Editorial: Minotauro
Pàgines: 688
ISBN: 9788445007020
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Tercera entrega de la saga "La rueda del tiempo" de Robert Jordan que cal marcar amb un asterisc per la seva rellevància. Si bé en les dues anteriors entregues la narració contenia fluctuacions i moments d'ensopiment (sobretot en "El cuerno de Valere"), aquesta entrega de "El dragón renacido" és senzillament sublim.

El llibre està dividit en quatre línies argumentals, exactament igual que en la quarta entrega de Stranger Things de Netflix (per posar un exemple modern), però amb la diferència que aquí cap d'ells és avorrit o prescindible. La tasca de Jordan per mantenir l'atenció i la tensió del lector és digne de destacar.

D'una banda tenim Mat i Thom Merrilin, de l'altre les tres joves aprenents d'Aes Sedai; Nynaeve, Egwene i Elayne. En un tercer grup hi ha Perrin, Moraine i Lan, mentre que Rand viatja sol. Tots ells parteixen d'un indret diferent però amb un mateix objectiu: arribar a la població de Tear.

La confluència de tots ells donarà pas a una finalització d'aquest tercer llibre que et deixa garratibat i assegut a la punta de la cadira. El desànim que pot produir la lectura de la segona entrega d'aquesta saga es veu clarament recompensat i comença a entendre's perquè "La rueda del tiempo" és considerada l'obra mestra de la fantasia èpica.