Teixint una teranyina de sentiments

Títol: (Im)perdonable crim d'amor
Autor: Cristina Simon Mencion
Editorial: Llibres del Segle
Pàgines: 365
ISBN: 9788481289763
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Segons dades de l'Idescat, l'any passat a Catalunya van morir 249 menors d'edat, dels quals 166 tenien tres o menys anys. El llibre de Cristina Simon, "(Im)perdonable crim d'amor" se centra en el dolor de les famílies que pateixen aquesta pèrdua ja sigui a causa d'una malaltia, una mort violenta o bé una mort perinatal.

La publicació és un compendi de sentiments, estats d'ànim, sensacions i afeccions que els seus protagonistes viuen fruit de la desgràcia. Simon presenta una narració omniscient en un text despullat de diàleg i amb molta reflexió i descripció que porta el lector al límit del dolor.

Si bé la història conté elements esperançadors, no deixa de ser un llarg peregrinatge carregat de sensibilitat a través d'un llenguatge embellit que es combina entre cada capítol amb poesia o art gràfic. El dilema que ens planteja l'autora és si seriem capaços de perdonar un crim comès per amor. ¿És possible ficar-se dins la ment d'un criminal fins arribar al punt de comprendre les seves accions i acabar perdonant-lo?

"(Im)perdonable crim d'amor" és un viatge que resultarà dur pels pares novells i alleugeridor als sènior però, en ambdós casos, de lectura obligada.