La gelosia que mata i dona vida

Títol: El hombre celoso
Autor: Jo Nesbø
Editorial: Reservoir Books
Pàgines: 544
ISBN: 9788418052866
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- Moltes persones s'inicien dins el món de la literatura publicant relats en revistes, diaris o bé directament en un llibre amb un compendi de tots ells. Habitualment es creu que és més senzill això que inventar una novel·la de 400 pàgines, però sovint resulta tot el contrari. El mestre per excel·lència és Stephen King però dins el gènere de la novel·la negra Jo Nesbø té totes les butlletes per esdevenir el nou "rei" de la categoria.

"El hombre celoso" (en català "L'home de la gelosia" editat per Grup62), presenta un compendi de dotze relats en una edició especial per a la resta d'Europa que consisteix en la unió dels dos llibres "Sjalusimannen" i "Rotteøya", editats el 2021. El primer d'ells té com a focus central els sentiments que desperta la gelosia entre els éssers humans i el que podem arribar a fer motivats per ella, mentre que el segon presenta històries amb un caire més distòpic i sanguinari.

Aquesta publicació és extremadament addictiva, tal i com resa la coberta, a excepció d'un parell de relats totalment prescindibles. Tanmateix, Nesbø endinsa al lector dins un món on l'amor és l'arma més mortífera de totes. Un sentiment pel qual hom pot passar-se la vida amb remordiments, matar, trair o inventar medicaments miraculosos.

"El hombre celoso" és aire fresc a través d'un compendi de píndoles pels amants d'aquest autor nòrdic que sempre presenta narracions llargues, pausades (però no sense ritme) amb desenes de personatges i que, per una vegada, mostra un registre més àgil, directe i igualment corprenedor.