Ciències polítiques cosmere

Títol: El pozo de la ascensión
Autor: Brandon Sanderson
Editorial: Suma
Pàgines: 784
ISBN: 9788418037283
Compra aquest llibre

Marc Estarriola.- La segona entrega de la saga 'Mistborne' de la mà de Brandon Sanderson arriba renovada en una edició il·lustrada i de tapa dura que farà les delícies dels seus seguidors més acèrrims. L'editorial Nova presenta un treball revisat per dos membres del web cosmere.es -especialitzada en aquesta literatura fantàstica- i amb la col·laboració de Manu Viciano.

L'autor assegura que 'El pozo de la ascensión' va ser el llibre més complicat de la saga i que- inicialment- tenia intenció de narrar la història a partir d'aquell punt prescindint de 'El imperio final'. Al seu entendre, narrar "la caiguda d'un imperi és molt senzill" mentre que "el realment difícil és mantenir-lo". Aquesta és la principal trama d'una novel·la carregada de tints polítics amb setges, guerres, traïcions, estratègia i misteri.

Sanderson confessa que va haver de redactar nombrosos esborranys fins trobar amb la tecla adequada; "tenia seriosos problemes de ritme", apunta amb raó. Les més de 700 pàgines presenten una història atractiva i que desperta la curiositat del lector però malauradament li manca espurna. No és fins als compassos finals que 'El pozo de la ascensión' pren força i dona un tomb de 180 graus, recuperant tot allò que havia perdut de la primera entrega on l'acció i la fantasia traspuaven a cada paràgraf.

No obstant, aquest segon lliurament no decep i obre les portes a l'enfrontament d'un nou perill per als seus protagonistes. Necessària és també una especial menció als il·lustradors Rafael Marín, Calres Guimèra, Alba Palacio, Esther Gil, Manuel Montero, Ana MAteos, Ricky Ho, Eva Gutiérrez i Elsa Velasco pels seus treballs apareguts en aquesta edició.