Primer aniversari del 'caos blanc'

Avui se celebra el primer aniversari de la gran nevada que va patir la demarcació de Girona i que va deixar incomunicada a milers de persones. Carreteres tallades, autopistes col·lapsades, torres d'alta tensió pel terra, milers de nens sense escola, negocis tancats i un llarg etcètera. Els ciutadans s'han despertat avui amb un cel gris, tapat, amenaçador, exactament igual que el del 8 de març de 2010 però aquesta vegada ha precipitat aigua en comptes de volves de neu. Tot una sort ja que, malgrat Endesa assegura que una situació com aquella no es podria tornar a repetir, molts són els alcaldes i ciutadans que ho posen en dubte. 

Precisament avui el batlle de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha explicat en declaracions a COM Ràdio que si es repetís un temporal la xarxa elèctrica tampoc aguantaria. No cal oblidar tampoc que encara hi ha un 36% de damnificats que no han rebut les subvencions promeses, un any després dels incidents (!!). La presidenta del Consell Comarcal del Gironès, Cristina Alsina, va denunciar també a AraGirona.cat que Endesa encara no havia fet entrega dels kits d'emergència als municipis afectats per la nevada i sembla que va per llarg. 

Entenem d'altra banda la voluntat d'Endesa de posar fil a l'agulla i evitar que situacions com aquestes es repeteixin. Malauradament però, fets com els del 8 de març de 2010 no haurien d'haver passat mai.