De què té por Nadal?

Després de més de trenta anys d’estar en política, l’home fort del socialisme gironí, el seu primer secretari Joaquim Nadal es despenja el dia de la consulta per la independència a la seva ciutat amb unes declaracions provocadores, deshonestes i de manca de respecte als ciutadans que lliurament han decidit participar, 'no votaré a la consulta sobre la independència perquè aquests plantejaments s'han de fer sobre la realitat i no sobre la ficció'.

Què vol dir? Què el dia que es faci vinculant votarà que sí? O vol dir que li preocupen les consultes? Que li molesta profundament que una persona com ell que ha controlat el poder a Girona durant molt anys li rebenta que la seva ciutat aposti per la democràcia participativa?

Les consultes populars per la independència són un èxit, i la prova més evident són aquestes declaracions de Joaquim Nadal, que veu amb preocupació aquest procés, veu com el seu model queda en evidencia, i comprova com les consultes posen en perill el seu model de gestió i control del poder.

Les consultes, com ha dit el mateix Puigcercós, han acostat ponts amb CiU, i això li preocupa al primer secretari del PSC, veu com per primera vegada en democràcia els socialistes poden perdre part del poder que tenen a les comarques gironines. La provocació del Joaquim Nadal, és la provocació dels que tenen por a la democràcia. Ara toca treballar pel que demana Joaquim Nadal, una consulta vinculant. Aleshores no tindrà excusa per anar a votar.