El victimisme del regidor militarista de l'Escala

L'exregidor del PDeCAT de l'Escala, Martí Guillem, va sortir ahir a defensar-se de la polèmica que ell mateix va generar en permetre que un grup de militars i Guàrdies Civils fessin una exhibició davant el seu càmping. Membres de les forces de seguretat, armats amb fusells, van saltar d'embarcacions, nedar just pel costat de menors d'edat i enfilar-se per uns marges carregats de turistes curiosos que s'allotjaven a les instal·lacions de l'independentista (?).

Guillem ahir no va entonar el 'mea culpa', ans el contrari, es va presentar a sí mateix com una víctima. Explica que se'l va "linxar" i fou castigat per "la situació política" que es viu al país en aquests moments. No només això, el regidor a l'oposició va anar encara més enllà i assegurar que els unionistes tenen raó i que a Catalunya existeix "fractura social".

Seria bo que tingués present que el rebuig als exèrcits no és cosa d'independentistes. El món és ple de pacifistes i aquest país no n'és una excepció. Dubto que Guillem tingui el valor (o la inconsciència) de plantar-se a Córdoba i organitzar la mateixa exhibició davant de la Asociación Andaluza por la Solidaridad y la Paz (ASPA), que ves per on, són espanyols i antimilitars. O potser allà també dirà que hi ha fractura social?

Per tot plegat és obvi que l'encara membre del PDeCAT ha estat víctima de la seva pròpia ignorància. No és de rebut militaritzar una zona pública per a entretenir a quatre clients com tampoc ho és el després anar plorant per les cantonades perquè l'han criticat a "Twitter i algunes webs".

En un intent de noblesa, el regidor explica que no ha volgut perjudicar al Govern. Una afirmació que posa en relleu el seu ego fora mida, més quan es compara amb l'exconseller Baiget. Caldria recordar-li que mai a la història un simple edil d'un municipi amb 10.000 habitants ha aconseguit fer caure un Govern, molt menys, aturar un procés independentista que arrossega a més de dos milions de persones.