La soledat del PDeCAT a Figueres

L'alcaldessa de Figueres, Marta Felip, s'ha trobat en poc més d'un any i mig amb el que semblava impossible. D'una banda va perdre la majoria absoluta que Santi Vila havia assolit, passant de 12 a 7 regidors a les darreres eleccions, si bé és cert que era d'esperar. La figura de Vila estava a l'alça des de feia anys fruit d'una incansable tasca a l'oposició fins assolir el govern.

De l'altre, ha trencat un pacte amb el PSC (que curiosament s'anomenava d'estabilitat) amb una precipitació que va agafar de sorpresa a tothom. I ahir, els dos regidors de UDC van anunciar la seva intenció de desvincular-se de CiU a l'Ajuntament sense abandonar el govern, fet que podria deixar CiU en 5 regidors. La regressió seria 12-7-5 en encara no dos anys.

No només això, Manuel Toro va deixar caure que obrirà un torn de converses amb tots els grups municipals per tal de conformar un govern alternatiu. Recollint així les declaracions de Pere Casellas (PSC) en una entrevista a El Gerió Digital d'aquest dimarts on va assegurar que "si en tres mesos no hi ha una situació d’estabilitat estudiarem què fer".

La moció de censura podria ser a la cantonada però, amb això, tampoc s'aconseguirà l'estabilitat desitjada en un ajuntament molt fragmentat.