La Girona democràtica

Ahir les urnes van parlar i els gironins van exercir el seu dret a vot amb una participació del 70,70%, més d'onze punts per sobre els darreres comicis de 2010. Pel que fa als resultats podem veure un dur revés a CiU atribuïble possiblement a tres factors;

1- La noticia de l'esborrany publicada pel diari El Mundo
2- L'ambigüitat de la federació pel que fa a la independència -encapçalada per un Duran i Lleida que no hi creu-
3- L'aparició de la CUP que ha restat vots al còmput global i que, a més, no ha servit per obtenir representació parlamentària a Girona. El mateix és pot aplicar a Solidaritat Catalana per la Independència.

En clau independentista està clar que hi ha masses partits que demanen el mateix i bé podrien fusionar-se en una sola coalició (ERC, Solidaritat i CUP). Només amb aquest fet avui parlaríem d'un escenari molt diferent i des d'Espanya no veurien la idea d'una Catalunya independent com una "quimera", que en deia el rei Juan Carles. A la circumscripció de Girona s'han "perdut" 14.502 vots per a la CUP i 5.986 a SI. Amb l'aplicació de la llei d'Hondt aquests 20.000 vots sumats a un sol partit podrien haver fet canviar notablement el panorama global a la resta de Catalunya.

En tot cas, una reflexió final i que serveixi també d'advertència per a la resta de catalans i Espanya: la consulta, es farà.