La festa de la democràcia

Avui és el dia que té lloc l'absurda jornada de reflexió. Aquell dia que no serveix absolutament per a res i és que molts ja saben el que aniran a votar demà diumenge. Per a fer-lo encara més demencial els mitjans de comunicació busquem declaracions de tots els caps de llista perquè facin una crida al vot però, en cap cas, per al seu partit.

Quin sentit té un dia com el d'avui? Doncs simplement per a recordar a tots que poder exercir el dret a vot és una acció molt important en democràcia i que tots hauríem de participar d'ella. No cal dir, tampoc, que aquestes no són unes eleccions com les anteriors. S'ha convertit en una espècie de plebiscit entre els partits que defensen la independència, els que no en volen a sentir a parlar i uns tercers que s'han tret de la màniga la formula del federalisme.

Les eleccions de demà ratllen l'esperpèntic després d'escoltar els arguments de molts partits polítics. Sembla ser que molts d'ells encara no s'han adonat que no és el moment de fer campanya a favor o en contra de la independència de Catalunya (o un estat federal). El que es reclama és que els catalans puguin tenir veu i vot (mai millor dit) en un referèndum. Ja hi haurà temps més endavant per a decidir si ens volem mantenir dins l'encaix d'Espanya o sortir d'ell.

Tanmateix, demà seria bo que tothom participés en aquesta gran festa de la democràcia.