Detenen el monitor d'un gimnàs de Salt acusat d'abusar sexualment d'almenys sis menors

L'home ha entrat a presó després de passar a disposició judicial

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns un monitor d'un gimnàs de Salt (Gironès) acusat d'abusar sexualment d'almenys sis menors d'edat. Segons ha avançat el Diari de Girona, els tocaments s'haurien produït mentre les alumnes del centre feien estiraments.

Aleshores i segons el rotatiu, l'home (instructor d'arts marcials) hauria apartat les nenes de la resta de persones de la sala per perpetrar els tocaments. La policia ha confirmat que va rebre una primera denúncia fa unes setmanes i que estan sortint nous casos que estan investigant.

El jutge ha enviat a presó el detingut, N.P.F., veí de Girona, per presumptes abusos sexuals. El cas s'hauria destapat quan una de les presumptes víctimes hauria explicat als seus pares que no volia anar al gimnàs perquè una persona havia abusat d'ella.

Els pares es van reunir dimarts amb el responsables del gimnàs (que no és l'arrestat) per abordar el cas i informar tots els pares del que havia passat. Segons ha explicat una mare aquest dimecres, així van descobrir que almenys hi hauria vuit víctimes i no descarten que en puguin ser més. La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra estan recollint possibles nous casos. Els pares estan estudiant personar-se com a acusació particular a través d'un advocat comú per a tots.

En paral·lel, la Unió i Formació en Arts Marcials (UFAM) ha publicat una circular informativa a través de la qual es desvincula del centre de Salt, que també porta aquest nom. "Aquesta organització que opera com a UFAM gimnasos no té res a veure amb nosaltres", asseguren i argumenten que han decidit fer-ho públic davant "els fets que s'han suscitat i que involucra un dels seus monitors". "Només volem desmarcar-nos de tots i de tots els fets en els que es vegi involucrada aquesta entitat plagiadora", conclouen.

L'espai d'aquest gimnàs saltenc on entrenava i on presumptament s'haurien comès els abusos és molt bàsic, amb dos vestidors (un per a les noies i un per als nois), uns lavabos i una gran sala rectangular polivalent per practicar-hi esport on hi ha algun petit queixal en algunes de les parets. El local és definit, segons alguns dels usuaris, com a molt "obert" al barri en el sentit que hi entra i surt gent a totes hores. Fins i tot hi accedeixen alguns pares i mares a recollir els seus fills i filles quan és l'hora d'acabar les classe. També hi havia nois i noies joves que feien d'aprenent i d'ajudant del monitor. Ahir l'activitat funcionava amb normalitat però ja sense aquest instructor.

Dels testimonis recollits per la investigació se'n desprèn que els tocaments es feien quan els alumnes feien estiraments. En aquest moment, l'acusat apartaria la menor d'edat a un racó lluny de la vista de les altres persones que hi pogués haver a la sala i allà presumptament cometria els abusos. Aquest mètode l'hauria anat repetint sistemàticament i el podria haver estat portant a terme almenys des del 2016.

Els Mossos d'Esquadra van entrar al gimnàs de Salt el mateix dilluns i van escorcollar-lo de dalt a baix buscant alguns objectes que podria haver fet servir el monitor per abusar de les menors, en base a les descripcions de les mateixes víctimes. Serien cremes i olis, per exemple.