Plovent a cor obert

La Planeta va viure ahir l'estrena de "Plou a cobert", un text d'Èlia Borràs i Berta Camps on narren les preocupacions de quatre noies sobre el seu futur en un punt crucial a la seva vida. La presa de decisions sobre estudis i feina es veuen traduïts en angoixes, temors, filosofades i canvis d'humor sobtat.

L'obra es desenvolupa en el clàssic pis d'estudiants. L'únic lloc on hi pots trobar convivint persones que no tenen absolutament res en comú les unes amb les altres més enllà de la seva edat i que, amb el temps, mai més es retrobaran una vegada finalitzada aquella etapa.

Amb un text a estones divertit i a estones profund, navegues per un mar de dubtes que desgranen unes protagonistes psicològicament molt ben definides. És aquí on es pot observar la força de la dramatúrgia de Borràs i Camps quan aconsegueixen que et familiaritzis (i identifiquis) amb els personatges.

L'humor és present en tot moment, fins i tot per a l'espectador madur, quan les escenes presenten més dramatisme. Hom és conscient que totes les preocupacions que ara tenen no son res comparat amb el que els vindrà al damunt en altres etapes de la seva vida i resulta entretingut observar com s'ofeguen en el seu primer dilema existencialista.

Simpatia, tendresa, complicitat o compassió son alguns dels sentiments que et desperten uns personatges que voldries seguir veient un cop acabada l'obra. Què tal li haurà anat l'Erasmus a la Greta? Ja és metge la Míriam? L'Íngrid ha tornat a estudiar? La Martina segueix filosofant per tapar els seus desamors?

Qui les vulgui conèixer, aquest vespres actuen de nou.

Fitxa tècnica:

Dramatúrgia: Elia Borràs i Berta Camps
Direcció: Laura Pujol
Interpretació: Ona Vilar, Clàudia Laussin, Paula Gomez Fossati i Berta Camps
Col·laboradors: Eva Ferré, Nora Baulida i Carla Balaguer.
ERAM Noves Escenes