El miracle de Nadal

Quan vaig conèixer el meu amic Ross Krachey a Texas i em va preguntar de quin país era, la seva resposta no va ser sorprenent. "Sóc catalana, com en Rafa Nadal”.


En aquella època, jo no jugava a tennis, per la qual cosa, mentre que Nadal era conegut mai no l'havia vist jugar. La propera vegada que vaig veure el meu amic, em va posar una raqueta a la mà, vam colpejar algunes boles i, tres ​​mesos més tard, i cinc trofeus més tard, era número 5 a Texas de nivell inicial de tennis. Un dia després que Federer guanyés Wimbledon aquell estiu, el meu amic va arribar a Barcelona i vam anar a la Costa Brava per jugar a la primera pista espanyola de terra batuda per als dos.

Vam jugar a superfícies que cap de nosaltres mai havia vist a Texas: una pista d’asfalt blava, pistes de fang vermell i verd més lentes i més ràpides, i fins i tot una pista de gespa sintètica amb sorra color taronja.

He estat a més de 50 països, he viatjat per platges, restaurants, persones, visites turístiques, cultura i aventura. Aquesta vegada, jo estava a casa durant l'estiu, però era com si hagués passat un guia turístic per mostrar-me alguna cosa sobre el meu país que jo desconeixia.

Uns dies mes tard vam anar a Mallorca per visitar l’Academia de Rafa Nadal i alla estava ell, practicant amb Grigor Dimitrov. 
El meu amic sabia que jo no entenia a Nadal com ell, però m’intentava transmetre el que estava passant, com n’era d’especial. "Un miracle és difícil de definir. La majoria de la gent pensa caminar sobre l'aigua o coses així, però he vist miracles unes quantes vegades a la meva vida, i aquest viatge en general és un d'ells. Veig un miracle quan la quantitat de factors que condueixen a la coincidència són tants, que un sol no hauria creat l'esdeveniment. Els miracles succeeixen diàriament a tothom, però només quan una cosa prou important és que algú se centri en el que passa en un nivell més profund és quan es percep el que són. Necessitava a Nadal per demostrar-ho. Necessitava mostrar-me com jo era la part més important. Ara, aquí estic, a Austin Texas, jugant a tennis cada setmana, classificada # 5 a l'estat de Texas a la meva divisió. Veure Nadal no va ser un miracle per a mi, però va ser una inspiració.