Xarxes socials, futures presidentes d’Estats

Seria possible que un dels nostres amics del Facebook fos el futur regidor o alcalde de la nostra ciutat? Quants vots es necessiten en unes eleccions municipals per sortir com a regidor d’una ciutat de mitja mida, com per exemple Girona? En aquesta població, en les eleccions municipals del 2015, el partit de Ciutadans va obtenir 2 regidors amb només 2.748 vots.

Una persona que tingués aquest número d’amics/coneguts/contactes al Facebook, Twitter i Instagram de Girona i parlés persona a persona demanant el vot, tindria molts números per ser escollit regidor en unes eleccions municipals si es presentés amb un programa electoral poc partidista (ni PP, ni ERC, ni CUP, sinó política enfocada a les necessitats reals dels habitants). Alguns podeu pensar que és difícil, però 2.700 i pico vots no són tants considerant que hi ha molts joves amb 5.000 contactes només a Facebook, sense comptar Instagram.

Parlant de xarxes socials, corre el rumor que Mark Zuckerberg, el fundador de Facebook, té aspiracions per ser futur president dels Estats Units.

Seria un bon president; lluny de fer el que molts alts directius i multimilionaris fan, ell prefereix mantenir una vida modesta sense gaires luxes. A finals del 2015 va anunciar que donaria el 99% de les seves accions de Facebook, valorades en 45.000 milions de dòlars, a causes benèfiques. Entre aquestes causes podem trobar internet.org, una fundació que busca connectar les 5.000 milions de persones en el món que encara no tenen accés a Internet, o czbiohub.org, amb un pressupost de més de 3.000 milions de dòlars per eradicar infermetats.

Podem dir doncs que porta anys guanyant popularitat i simpatia, i per tant tindria probabilitats per guanyar-se la butaca de La Casa Blanca. De fet, no seria el primer ni l’últim personatge popular que canvia la seva vida per convertir-se en polític, per exemple Arnold Schwarzenegger com a ex-governador de l’Estat de Califòrnia.

En conclusió, no serà d’estranyar que en futures eleccions comencem a veure cada vegada més personatges públics com a candidats, i que aprofitin les xarxes socials per aconseguir el seu propòsit. Els votarem?