Ajuntament de Figueres 'meeting point'

Ho diré d'entrada i sense embuts: l'Ajuntament de Figueres ha esdevingut el 'meeting point' negre de la ciutat.

Amb l'arribada del bon temps els baixos per accedir al consistori queden envaïts totes les tardes -de dilluns a dissabte- per una munió de menors d'edat. Uns decideixen que és un bon lloc per a jugar a pilota, d'altres consideren que és apropiat arraconar-hi les amigues per a magrejar-les i uns pocs es dediquen a vendre droga.

I aquest fet és segurament el més alarmant. Com és possible que l'Ajuntament, situat en ple rovell de l'ou, no tingui cap mena de vigilància? En període electoral de l'any passat, l'Equip de Govern va contractar un vigilant perquè fes fora a tothom que gosava posar els peus als baixos del consistori. Ni tant sols es podien seure a les escales que donen accés al replà. El motiu fou l'incendi provocat a una de les creus de Maig.

La mesura podia semblar exagerada però, durant un mes llarg, la pau i la tranquil·litat van tornar a regnar a la plaça de l'Ajuntament. Ara, un cop més, la plaça s'omple de joves amb ganes de cridar, xisclar, córrer, increpar turistes i fins i tot barallar-se entre ells.

Potser seria bo que, a més d'intentar resoldre problemes de convivència en barris com el de Sant Joan, també controlin el nucli més important i amb un major flux de pas de la ciutat, a tocar un dels equipaments culturals més importants de Catalunya amb més d'un milió de visitants anuals.