Els 'Borgen' de Catalunya

El que s'ha pogut veure aquest vespre al Teatre Municipal de Girona en l'estrena del Plot Series Fest ha estat el més semblant a una conversa de bar entre amics sobre "Borgen", la sèrie política de moda (amb el permís de "House of Cards").

La principal diferència és que els protagonistes de la trobada eren membres dels partits amb representació al Parlament de Catalunya. En el transcurs de gairebé una hora de debat s'han escoltat confessions com la d'Eulàlia Reguant (CUP) ha volgut desmentir que els cupaires no els agrada la policia; "a mi personalment, m'encanten les sèries de polis", ha dit entre rialles.

Joan Milían (PP) ha estat el primer en recomanar "Breaking Bad" (opció que més tard s'hi han sumat gairebé tots); Jordi Cuminal (CDC) ha destacat la seva addicció a veure sèries de matinada practicant el nou esport de risc entre els joves: el binge watching; David Mejía (C's) ha confessat que és espectador habitual de "La que se avecina" i "Scandal" mentre que Ariadna Delgado (ERC) ha professat el seu amor per les sèries de metges ("IR2 i "Grey's Anatony").

Menció a part es mereixen els sènior de la política catalana Miquel Iceta (PSC) i Joan Coscubiela (CSQEP). El socialista ha assegurat, sense embuts, que les seves sèries preferides són "Sexo en Nueva York" i la mítica dels anys 80 "V" per després confessar que és un malalt de les sèries de ficció com ara "Babylon 5" i "Star Trek". El portaveu de la confluència d'esquerres no ha pogut recomanar cap sèrie i és que d'un bon principi ha deixat clar que només segueix "Borgen". No només això, Coscubiela s'ha erigit com el rei dels spoilers, explicant la trama de la sèrie danesa amb tota mena de detalls mentre els seus companys es posaven les mans al cap i reien de forma distesa.

Les versemblances entre la política catalana i la danesa; la relació entre la premsa i els polítics; la profunditat dels personatges i el seu caràcter polièdric, són alguns altres dels temes tractats previs a la projecció del capítol pilot de "Borgen". Però per a mi, el més destacat és haver estat testimoni d'un debat amb polítics on per primera vegada, diputats i assistents s'han oblidat de qui representava què, les estratègies, els pactes i les impugnacions al Tribunal Constitucional.

Llarga vida al Plot Series Fest!