Puigdemont no és Montilla

Els darrers dies la premsa espanyola ha iniciat una campanya per intentar desacreditar la figura del nou president de Catalunya, Carles Puigdemont. Primer fou Antena 3 amb una suposada exclusiva on l'acusaven d'haver-se aprofitat de la seva qualitat de diputat per aconseguir subvencions del tripartit (!!) Mentre que l'exemple més recent el trobem al diari digital "Vozpópuli", on ahir assenyalaven al convergent per "mentir en el seu CV". Malament comencem, i és que Puigdemont mai ha posat en el seu currículum que tingui la carrera de filologia o de periodisme, en tot cas, alguns mitjans de comunicació s'havien aventurat a fer tal afirmació.

El mateix dimarts m'arribaven veus des de cercles periodístics madrilenys que el nou president era objecte de mofa i befa perquè no havia acabat Filologia Catalana. Aleshores, però, encara no s'atrevien a publicar res al respecte. Aquell mateix dia vaig parlar amb el president per a comentar-li el que es deia i ell em va respondre que mai havia amagat el fet de no finalitzar els estudis. Amb tot, em va convidar a llegir la seva biografia oficial on enlloc parla dels seus èxits acadèmics.

Puigdemont va patir un accident de cotxe mentre estudiava Filologia Catalana, fet que el va obligar a interrompre la carrera. Sense ànims de continuar, va decidir iniciar la seva cursa professional en el món del periodisme. Aquest és un fet que només les persones que no hem acabat els estudis coneixem. En el meu cas, em falta un any per aconseguir el grau en Comunicació. Tot plegat em serveix per a saber que la decisió d'entrar a treballar en un entorn laboral sense la titulació corresponent ho complica tot encara més. Has de demostrar constantment que estàs a l'alçada i, mentrestant, has d'aprendre sobre una professió de la qual no disposes de tots els coneixements necessaris.

En un intent per a desacreditar encara més Puigdemont, la premsa espanyola l'ha comparat amb José Montila, de qui diuen que ell no va amagar el seu CV mentre que Puigdemont sí (?) No només això, Vozpópuli assegura que la creació de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i la direcció de la Casa de Cultura de Girona, són accions polítiques (?)

El problema, en realitat, és que Puigdemont no té res a veure amb Montilla, un home dedicat plenament a la política des dels seus inicis, de caràcter afable, introvertit i unionista. Mentre que l'actual president és hom que s'ha forjat a sí mateix, batallador i independentista. Un autèntic perill per les pretensions dels nacionalistes espanyols.

Puigdemont no és Montilla, i això és el que els preocupa.