Com podia estar tan cec, sord i mut?

Frase antològica: "Si té orelles de porc, cua de porc i morro de porc... no és un elefant!" Me la varen dir fa uns dies i encara hi dóno voltes!! Com podia estar tan equivocat!!! Per "celebrar" els 100 dies de gestió del nou equip de govern de la ciutat, un periodista em va demanar que li posés nota... i en un excés d'eufòria li vaig posar un vuit!! Valorava sobretot que feia dos dies que ens havien aprovat la participació als Plens municipals.

Només d'arribar a casa ja em vaig adonar que m'havia excedit! Tot i que la consulta era com a president d'una AV i la resposta va ser precisament com a tal, tampoc podia obviar que eren els mateixos que proposaven i legitimaven retallades socials i de drets a tort i a dret... Vaig trucar el periodista i vaig rebaixar la nota a set... i encara vaig ser el president més "pro" de tots els preguntats!! I a poc a poc s'han anat traient les màscares... i ni tan sols el tema de la participació sembla que el tinguin clar. Amb els Pressupostos Participatius s'hi han cobert de glòria! Ni hi creuen ni en saben! Darrera els copets a l'esquena i el somriure a la boca no hi ha res més!

Hem passat de la "política de fets consumats" de l'anterior règim -que tant ens desesperava a alguns- a la política del "qui dia passa any empeny"... Com si el no tenir ni projecte ni pla "B" propi els eximís de fer alguna cosa.

Després de tantes reunions per parlar del futur del Parc Central, ens ha atrapat el futur sense Parc... Després de moltes reunions explicant les nostres propostes i il·lusions per al nostre barri, les que no tenen el seu vis-i-plau (que vol dir el seu segell) no tenen cap possibilitat... I així ens anem consumint, en l'espera permanent!

Després de quatre plens dient que els arbres del barri de Sant Narcís ja estaven podats, al darrer ple el regidor va reconèixer que s'està fent un estudi de tots els arbres i plantes de la ciutat, acceptant "de facto" que se'ns ha estat mentint durant quatre mesos...

Després de mig any amb la reconstrucció de l'arc de la plaça aturada, quan ja es veien la Festa a sobre i sabent-nos prou capaços de fer-ne bandera, el tindran a punt per a les dates... demostrant-nos que no era difícil: senzillament, no era prioritari!!

I quan ens convoquen per parlar d'aparcaments i noves propostes consistorials -que només promouen l'ús del vehicle privat- no poden suportar que els recordem que en realitat no han complert cap dels incompliments que arrosseguen de l'anterior govern! I és que encara hem de recuperar les 700 places d'aparcament que les obres ens van fotre!

Un a un ens han anat demostrant que el que veiem als plens és la realitat del que patim als carrers... Alguns regidors ni parlen, alguns ho fan massa, alguns ho fan sense tenir res a dir i un -el que és més que un regidor- potser ens hauria de parlar algun dia com a l'alcalde que és i no com el conseller que aspira a ser!