De Sant Narcís a Nadal

Ahir em vaig reunir amb uns veïns amb els que fa temps que coincidim en la problemàtica però no amb la solució. Em vaig trobar amb gent que pot aportar la vivència del patiment d'unes obres imposades, que tan necessita escoltar la resta de la ciutat, amb gent que va confiar en els nostres representants i que s'han sentit sola, enganyada i estafada!

Uns veïns que aporten un llarg estudi, seriós i rigorós (no en tinc cap dubte!) dels perjudicis de salut i mediambientals que representarà per a la zona (i per a tota la ciutat) l'entrada d'autobusos que s'està fent al Parc Central).

I la seva proposta és senzilla... Fer retrocedir al màxim la sortida per allunyar-la tan com es pugui dels edificis de la ex-plaça Europa.

Però imagineu-vos la meva sorpresa quan m'expliquen que ja han parlat amb alguns partits polítics per mostrar-los aquest estudi i explicar-los la proposta d'allunyar la sortida de l'estació d'autobusos dels edificis on viuen, i em diuen que el que més cas els ha fet ha estat el PSC! (Manda huevos!)

Personalment penso que, en el seu plantejament, tenen tota la ráo! I em sap greu no haver tingut el gust de conèixer-los quatre anys abans!!! podríem haver fet grans coses! Però algú ja es va encarregar d'evitar que els veïns ens poguéssim organitzar per posar en comú dubtes i pors.

Ara, els responsables del projecte, els responsables de la manca d'informació, ELS ÚNICS RESPONSABLES que aquests veïns no sabessin res del que els ve a sobre fins SIS MESOS abans de finalitzar l'obra..

Aquests ineptes (bé ineptes no! que, dissortadament, ho han fet massa bé), els volen fer creure que: el projecte té deficiències!

Que encara som a temps d'esmenar-les!

Que els donaran suport fins a les darreres conseqüències!!! Fins i tot tenen la barra de dir que es podria elevar el cas a instàncies Europees! (quins collons!)

Davant de tant hipocresia, davant de tant deslleialtat.. i deixant clar que no vull negar el dret que tenen aquests veïns per voler defensar els seu dret a una millor qualitat de vida:

Penso que el que hauria de fer un bon polític (i persona) és ser sincer amb gent que pateix tan. Les obres estan quasi acabades... Tècnicament, allunyar la sortida dels autobusos dels edificis podria ser possible, però endarreriria les obres i Foment no ho permetrà (de fet són les úniques que els interessen) i econòmicament és inviable en un país quebrat i rescatat! Però per damunt de tot, ELS QUE EREN RESPONSABLES MUNICIPALS QUAN ES VA REDACTAR EL PROJECTE SÓN ELS MENYS INDICATS PER DIR ARA QUE ÉS DEFICIENT!

No vull deixar de denunciar que si el PSC vol anar a Europa serà com a acusat del mal que ens ha fet, i no com a acusador dels que (amb més o menys gràcia) han de continuar amb el nyap que s'han trobat!

Si el que volen és recuperar l'alcaldia, s'hi hauran d'esforçar més!!! No tot està permès i no els ho deixarem fer tot! Ha estat el PSC (en totes les seves "promocions") el que ens ha menystingut durant anys, no ens ha permès l'accés a la informació del projecte, ens ha amagat les intencions, els canvis i els acords presos...

El PSC no hauria de continuar fent el ridícul pensant que els veïns som ases i que també ho són els que tan lleialment eren el seu rostre mentre manaven feudalment el "tros"! (Entenguis l'anterior govern de la ciutat).

Deslleialtats com aquesta fa evident la necessitat urgent d'un procés informatiu que permeti a tothom - favorables al projecte, crítics i sobretot veïns afectats i actius com aquests amb qui em vaig reunir- exposar les seves experiències, coneixements, pors, inquietuds i motivacions, i que acabi amb una CONSULTA CIUTADANA sobre la necessitat de fer ARA (en aquests moments de retallades, intervencions, pujades d'impostos...) aquesta segona i tercera fase del projecte ferroviari!

Cal molta més informació perquè els ciutadans no siguem, de nou, titelles mogudes per fils d'interessos obscurs!