A Sant Narcís no volem zones blaves ni verdes

Diguin el que diguin, la consulta de les zones blaves i verdes a Sant Narcís del dijous passat, va ser un èxit.

Hem estat el primer barri de la ciutat on es demana als veïns i comerciants la opinió sobre un tema que ens afecta molt. I també els primers que ho preguntem a tots: als veïns, als comerciants, als treballadors ... i als "que s'estimen Sant Narcís"!

Pensem que ens afecta a tots! Per això primer varem intentar que se'n parlés a la Taula de mobilitat de Girona (no ens ho varen permetre i dijous vam entendre perquè: redistribuir dins d'un mateix barri és menys costos per a l'empresa que fer "intercanvis de zones" a nivell de tota la ciutat... A més, altres barris les han demanat, i si allà ja hi són assegurades -i els beneficis o recaptació- i no cal que siguin objecte de cap intercanvi).

Certament la consulta s'hauria pogut organitzar diferent i molt millor. Totes les crítiques que puguem rebre les acceptarem, no ens espanten els reptes i tenim la intenció de repetir l'experiència cada cop que sigui necessari (per aquest i qualsevol tema que ens sembli necessari).
L’AAVV i les dels comerciants, tot i tenir interessos diferents (no pas massa! al cap i a la fi tots volem un barri millor! El millor dels barris!) treballem plegats per donar-nos a tots la oportunitat de poder parlar, debatre i decidir...

Havíem arribat a un punt que no fer-ho, tornava a deixar a l’Ajuntament mans lliures per decidir impunement. A la darrera reunió que es va fer amb l'anterior regidora, el debat i les discrepàncies entre veïns i comerciants o treballadors va servir d'excusa a l'ajuntament per tirar pel dret i fer segons les seves necessitats. El resultat, molt mal rotllo entre les entitats i entre els propis veïns, molt sovint atiat per l'administració i la incomprensió d'altres entitats ciutadanes. Dijous, també hi havien discrepàncies, és normal, però es varen poder sentir i escoltar amb tranquil·litat, educació i respecte. I sobretot amb el compromís , expressat més d'un cop, que l'ajuntament acceptaria el que fos que s'acabés decidint.

Estem d'acord que la proposta que sempre hem defensat l'AAVV: “ni blaves ni verdes, recuperem les 700 places perdudes per les obres”, no era una opció contemplada en la consulta. NO! És cert. Varem dir un i un altre cop que podíem votar les propostes que feia l'Ajuntament... només les que proposava l'ajuntament, i suprimir les zones blaves no hi era.

I els Santnarcisencs, varem dir no a les propostes de l'ajuntament. Ni volem àrees verdes ni volem "una redistribució" de les zones blaves que només tinguin en compte les necessitats de l'empresa que les gestiona i no les dels veïns ... senzillament (i així ho varen expressar en els precs i preguntes - i en algunes butlletes-) no volem pagar per a poder aparcar.
No creiem que sigui seriós que pagar sempre sigui la única proposta que es posi damunt la taula. No al nostre barri, no mentre hi durin les obres!

Sorprenentment, dient "no", el que fem és mantenir les zones blaves tal i com estan (com ha publicat, encertadament, algun diari), era el "parany": acceptant una reducció de zones blaves "acceptem de facto" que hi hagin zones blaves. Rebutjant la proposta dels canvis, tot i el risc de quedar-nos com estem, diem ben clar, que no acceptem modificacions d’una imposició anterior.
No, no acceptem les propostes de l'Ajuntament! Per tant, les zones blaves (i només les zones blaves sense altres actuacions per millorar l'aparcament i la mobilitat al barri) continuen sense tenir l'acceptació dels veïns.

Nosaltres no hem cedit en l'exigència de fer-les treure. I el resultat de dijous entenem que ens legitima per continuar-ho demanant.
Tot i aquesta legitimació, tenim clar que cal tenir en compte que, en alguns casos molt concrets, les zones blaves han funcionat, i que els comerciants les valoren molt positivament. Treballarem conjuntament amb ells i el consistori per fer possible un equilibri entre les necessitats i demandes d’uns i altres, i després... les de l’empresa concessionària.