Lleialtat dels veïns vs impunitat dels poderosos

S'albira el fracàs d'un somni.
Aquesta tardor, o a l' hivern (o quan els roti!) Adif entregarà l'obra i marxarà de Girona.
I hi haurem perdut tots!
Alguns només la vergonya i la credibilitat. Molts, l'esperança i molts somnis!!
 
La promesa d'un estil diferent,  d'una relació amb Adif diferent  es desfà amb el pas dels dies i els mesos... (Quan el regidor responsable reconeix que es veia molt diferent des de fora que ara que n'és responsable, és que hem perdut tots els llençols a la primera bogada).
 
L'Ajuntament no s'ha cansat de demanar paciència i "lleialtat" als veïns que, des de fa quatre anys, no tenim  res més  per oferir.
I amb la nostra paciència, donen a la totpoderosa Adif el que més necessita: temps per "acabar", "recollir" i marxar. (Sense fer  soroll, sense haver pagat cap indemnització ni cap compensació, i a sobre fent-nos creure que ho han fet complint calendari)
 
L'equip de govern ha fet de la confiança, l'espasa que ens ha acabat fent "l'estocada" final...
 
De què tenen por?
Que els que més hem suportat les obres ens adonem ara que no ens arreglaran els carrers senzillament perquè no els paga la pena fer-ho, per si han de tornar a rebentar-los si mai es fan la segona i tercera fase?... (però no es faran, no pas ara! vostès ho saben i no ens ho diuen!)
Que els ajuts per a compensar el barri han estat destinats des de fa anys a Temporades Altes, Temps de Flors i altres "promocions" de la "Girona guai" i ara no en queden per la "Girona putejada"?
Que els arbres arrencats del Parc central han estat repartits pels carrers i places  de Girona i Adif no arreglarà tots els del Parc, senzillament perquè no hi ha Parc per arreglar?
Que durant un temps Adif va compensar a la ciutat fent obres públiques de manteniment i que ara ja no els poden exigir que ens millorin els nostres carrers?
 
D'això tenen por?
No pateixin! Ja ho sabem! Fa temps!
Els ho hem dit sempre que n'hem tingut oportunitat i vostès o ens han fet callar o no ens han respost (que ve a ser el mateix) o han preferit mirar cap a una altra banda!
Vostès ho saben i no ens ho diuen, no ens tenen prou confiança!
 
I nosaltres hem confiat en vostès... molt!
 
Hem cregut que la informació i la confiança seria la nostra força. Però veiem  com les informacions de cada Ple municipal , els programes a la televisió, les oficines d'informació, les reunions, els fòrums i les Audiències són, per vostès com pels anteriors, només "quotes" que cal complir i que, només esperant-les,  la "solució final", inexorablement, s'acosta.
 
Les respostes no arriben i ens preocupem:

Com pot ser que encara no sapiguem si comencen o no les obres del convencional?
 
Com pot ser que no ens puguin dir quan recuperarem la totalitat del Parc Central? ni el carrer Oviedo?
 
Com pot ser que tinguem més clara  la realitat  del baixador de l'aeroport que el de l'estació de Girona?
 
Per això els demanem una altra Audiència Pública.
I amb els responsables d'ADIf presents!

Els la demanem precisament per tenir la possibilitat (les entitats, els ciutadans) de  fer el que vostés no tenen ganes: acusar públicament a Adif de tots els incompliments que ha fet i dels que està a punt de fer! (Per molt que la pròpia gestió de l'ajuntament en sigui, en part, responsable!)
I demanar-los (als partits del consistori) un darrer gest de lleialtat cap als veïns que hem demostrat la "gironitat"  amb escreix... assumeixin la seva part de responsabilitat (de l'actual i sobretot l'anterior equip de govern) i ajudi'ns a acabar amb la impunitat de la que gaudeixen els poderosos!
 
Perquè si el que he dit fins ara és greu (i ha estat possible només amb la connivència - o apatia-  de responsables municipals),  marxar sense acabar tota l'obra (queden encara les fases dos i tres o alguna sol.lució que les substitueixi), entregar una pas de trens sense cap estació, haver treballat tots aquests anys desoint  lleis i ordenances municipals, reduir les mesures de seguretat, no acceptar la responsabilitat en esquerdes i danys en edificis ni en tancaments de negocis... són "foteses" que, a menys d'un any vista d'endreçar els trapaus, poden  quedar sense assumpció de  responsabilitats!
Que ser presoners d'anteriors mals pactes no ens faci esclaus d'un pèssim futur!
 
Diria que després de quatre anys de patir, sols, les molèsties ... ens ho mereixem!