'ADIFgust' amb el TAV i 'aTAValats' amb ADIF

Adif proclama a tort i a dret, a tothom que els vulgui escoltar,  que entregaran l'obra del TAV Girona abans del previst.

Molts gironins, i massa veïns afectats,  pensen que ja ha passat el pitjor.
Però adonar-se que encara queden anys d'obres (tant o més molestes que les d'ara), o, en el pitjor dels casos, anys i panys de NO-res, serà molt dur.
Tant, que no envejo la tasca del polític que, un dia o altre, haurà d'assumir la responsabilitat d'explicar que del tren del "progrés", sobretot ens en quedarà la ferida oberta al bell mig de la ciutat, a les butxaques de tots i a l'orgull dels que es pensaven recordats amb "plaques" i que no els podrem oblidar, de ràbia.
No es perdin el proper Fòrum (espero que sigui aviat) i, si són veïns de Sant Narcís, la propera reunió informativa al barri. (portin paper i llapis, no es perdin detall, facin comptes... i esgarrifin-se!)

Adif pot dir missa i tothom té dret a deixar-se enganyar. Però ni entregarà l'obra ni ho farà dins de termini. Els trenta-quatre mesos inicials els han superat de llarg (és clar que, quan no s'hi viu aprop, totes les pròrrogues són insignificants), i aquest desembre (si hi arriben) "només" entregaran la "fase I" de tot el projecte ferroviari.  

Els tècnics d'Adif continuen donant-nos per la menjadora i a Girona ningú sembla tenir cap mecanisme, ni cap intenció, de fer-los creure.  

A deu mesos vista d'entregar l'obra, ara estant estudiant si hi ha "criteris tècnics" que puguin replantejar de suprimir alguna de les sortides d'emergència... Suprimir? Els criteris tècnics haurien de servir per augmentar les mesures de seguretat, mai per suprimir! (En tot cas, els que suprimeixen són els criteris econòmics!)

Al desembre Adif entregarà l'estructura, els túnels i la via... l'arquitectura , ascensors, i altres "foteses" formen part d'un projecte "independent" que encara està en estudi... i que pel cap baix podria tardar un any en ser executat!... estació? quina estació?
Ni els edificis ni la urbanització del Parc Central està clara. Adif només l'impermeabilitza i en deixa la meitat tancat al pas de vianants perquè encara està pendent el projecte del convencional. Aquest desembre, amb les obres "acabades",  només recuperem la meitat del Parc Central!  

I el carrer Oviedo? Al desembre cop de mànega i avall!! potser... depèn de si... l'estació d'autobusos... res home res! Pendents de la fase II i III no es farà cap actuació important fins aleshores... (foteu-vos! Després d'aguantar quatre anys d'obres, els que calgui de NO-RES!)  

L'Alcalde encara  demana "audiència" a la ministra. El regidor del projecte en dóna la culpa de tot  a "l'antic règim" i els tècnics assumeixen que no tenen cap mecanisme per incidir en cap decisió d'Adif. (Compte que tanta servitud no ens faci esclaus!! ...més! Esclaus), i encara mai ningú ha parlat d'indemnitzacions ni compensacions per a veïns i comerciants afectats. I la incertesa del convencional i les seves afectacions ens condemna als de Sant Narcís a oblidar cap reposició en forma d'equipament o millora... hem estat i serem els cornuts d'aquesta  història!!  

I tot plegat per a què? Quan algú arribi a la nostra ciutat i baixi a una no-andana d'una no-estació a 30 metres sota terra, estarem promocionant la nostra ciutat?  

Algüaire, Castelló, Toledo, Mallorca... són aquests ara els referents de la "Girona 10" que ensenyem? 
També volem la nostra mega-obra inútil per a més riota dels que volem que ens visitin?

"Tot pel progrés, però sense el progrés!"