Opina sobre les obres del TAV el 24G a l'Auditori

Per un cop que ens pregunten, vine a dir-hi la teva!

El dia 24 de gener se celebrarà la primera reunió informativa de les obres del TAV a la ciutat de Girona. Perquè, per molt que la senyora regidora responsable s'entesti a dir el contrari, a Girona no s'ha fet cap reunió per informar a tots ciutadans del veritable abast de les obres i les seves afectacions.
 
Li dono el benefici del dubte de les 'mil' reunions que diu i repeteix que ha mantingut amb els veïns afectats, com si la qualificació 'd'afectats' només ella tingués la potestat d'atorgar. (Una noticia senyora regidora: d'afectats ho som tots!! uns, molt més directament ,evidentment, però a tots els gironins (i veïns dels pobles propers) ens estant afectant les obres... i, sobretot, la seva manifesta incapacitat de fer complir la normativa municipal  a l'empresa encarregada de l'obra (ADIF) pel que fa treballs nocturns, pas i circulació dels camions pels carrers , neteja, soroll, informació i atenció als ciutadans...)
 
Però continuo preguntant-me de qui és la responsabilitat de fer saber a la resta de la ciutat el que s'ha dit i el que s'ha quedat en aquestes "mil" reunions.

És responsabilitat dels ciutadans que com a particulars "afectats" o com a membres d'entitats 'sectorials'  han estat 'beneïts' per la seva condescendència per ser convocats?

Ho és dels que, malgrat la seva indissimulada aversió, i 'per culpa' de la responsabilitat que tenim en les nostres associacions ens hem interessat, cada cop que ens ha estat possible, de ser-hi presents?

Ho és dels que hem organitzat les dues reunions informatives veïnals amb més assistència de les que s'han fet a la ciutat?

O és responsabilitat dels que han incomplert reiteradament els compromisos presos de fer un punt d'informació al centre cívic i un programa periòdic a la televisió local?
 
Confio que aquest cop, l'ajuntament sigui el primer interessat que l'assistència a l'acte sigui un èxit.
 
El dia 24 es celebrarà un petit èxit de la insistència de moltes persones que hem estat reclamant durant dos anys i mig que els nostres representants ens fessin cas en dues qüestions concretes però fonamentals: Informació i lideratge.
 
Fa dos anys vam ser una vintena d'entitats que reclamàvem més informació al Ministeri de Foment (entenent que havia de ser el nostre consistori qui hauria d'haver fet el pas). Aquest cop, hem estat més de mil gironins els que hem exigit respostes directes als nostres representants escollits. 

Volem saber coses ben elementals: quan duraran totes les obres (TAV i convencional)? Quan tornarem a gaudir i circular pel parc central? Quan recuperarem els carrers tallats i els aparcaments i places perdudes? Quan tindrem la nova estació intermodal?

I coses importants: En cas de reclamacions dels veïns a ADIF, l'Ajuntament ens recolzarà? Pels comerços i negocis afectats, l'Ajuntament preveu ajudes i compensacions?
 
Però només serà un petit èxit, un primer pas. Queda molta feina per fer, molts ponts per trenar i molta confiança per tornar a guanyar...
 
Els màxims responsables del seguiment d'aquestes obres, potser no continuaran després de les eleccions municipals del maig, però tots els veïns que hem aconseguit l'audiència del 24, continuarem vivint i patint tant de desgavell.

Abans de marxar, penso que el mínim que ens deuen (a nosaltres i als companys que els han de succeir) és una explicació de què i com s'ha fet i l'assumpció de les responsabilitats que els pertoquin.