Desagraït? Jo?

Ja fa temps una regidora de l'ajuntament de Girona em va retreure públicament que la junta de l'AV que presideixo no havíem fet mai cap article agraint alguna actuació de les que fa el consistori al barri (urbanística, de millora o adequació, cultural...), i que d'articles de queixes en llegia tot sovint. Aquell mateix dia em vaig comprometre (també públicament) a agrair-li aquell primer acte de sinceritat, l'ajuntament ens llegeix! (tenim la sensació que o no ens escolta o no ens entén! però ara sabem que ens llegeix!)
 
Fa poc més d'un any, vam agrair públicament que la regidoria de mobilitat ens va fer arribar (després de quatre mesos reclamant-los) alguns plànols de les afectacions de les obres de l'AVE als carrers del barri per poder-ne fer un punt d'informació (compromès també públicament per l'alcaldessa i la mateixa regidora)... per acabar descobrint que eren plànols anteriors fins i tot a l'inici de les obres! (I el punt d'informació encara no s'ha fet, ni n'hi ha la intenció. Com tampoc dels panells informatius als metres i metres de valles del parc central, ni el programa periòdic a TVGi, ni assemblees ciutadanes informatives, ni debats públics...)
 
Recordo l'agraïment per l'enderrocament imminent d'unes naus que esdevindrien uns aparcaments llargament demanats... enderrocament i adequació que encara van trigar cinc mesos més, per acabar coincidint amb la campanya de recollida de signatures de l'AV en contra de les zones blaves recentment imposades. També em ve al cap un agraïment ("sui generis" ho reconec) per un altre aparcament darrera de les noves oficines d'hisenda on, per recordar a quin barri cedien l'espai, ens van deixar un arbre al bell mig del pas (que encara hi és) que tants retrovisors a deixat "impressionats".
 
Ens agradaria haver fet una nota d'agraïment per la pista que diuen que faran abans de l'estiu als jardins d'Ignasi Bosch (la ubicació que menys ens satisfà de les que es van posar damunt la taula! però no estem en condicions de ser massa exigents no?) però ens permetran que siguem prou curosos d'esperar -si més no- que deixi de ser una proposta anunciada i que s'hi faci alguna "palada".
 
Ara surto d'una reunió on hem consensuat un manifest d'agraïment per l'adequació i millora de la sala-teatre de l'únic equipament del barri. Era una sala polivalent amb molta utilitat i poques garanties (de seguretat, de llu i so, i fins d'aforament!!) que ha permès a totes les entitats del barri donar-se a conèixer i créixer -i amb totes elles, el propi centre cívic i el barri-  i ens el tornen convertit en un teatre de categoria (ja batejat com el segon municipal de Girona) que cap entitat havia demanat i que tant ens costarà mantenir per a ús propi del barri. Tot i això estem contents de la seva millora, i el dia de la inauguració no serà el moment de recordar l'any de diàspora que hem hagut de patir algunes entitats, els maldecaps d'espais i horaris que ens han alterat les activitats, ni els recels que l'ús que en vulgui fer a partir d'ara l'ajuntament ens pot fer quedar arraconats a la nostra pròpia casa i sense accés a gran part de l'únic equipament... ni de recordar que el barri continua tenint moltes mancances prioritàries a la despesa milionària d'un sol espai... però no serà el moment, aquell dia tocarà els agraïments i els parlaments possibilistes.
 
I d'aquí poc tornem a celebrar la Festa Major de Sant Narcís (primer cap de setmana de juny). I tornaran a venir els regidors per a celebrar-la amb tots nosaltres... i tornarà a no ser el moment de recordar que tenim un barri potes enlaire per les obres de l'AVE, per les zones blaves i la manca d'aparcaments, ni de recordar que encara no tenim ni el punt d'informació, ni la pista, ni el projecte de la  plaça Ermessenda, ni marquesines a les parades del bus , ni la parada de la Girocleta emparaulada, ni cap estudi de les modificacions proposades en la vialitat dels nostres carrers... estarem de festa i no és moment de reivindicacions (?).
 
Sabrem agrair el que calgui quan calgui, però primer n'hauran  de fer alguna de bé. I recordo que de les vint-i-set propostes (comptabilitzades en l'informe de Mosqueig) "dissenyades" específicament pel barri a la darrera campanya electoral, només se n'han dut a terme dues (be! quatre, que una era comuna als tres programes (la reforma de la sala-teatre)i que s'ha pogut fer amb els ajuts del "pla E" i no per pressupost municipal!)... i els les podríem agrair, però en realitat el global és prou galdós!.
Alguns han cregut que  l'agraïment indiscriminat de les "molles" que l'ajuntament cedeix (en ambdues accepcions) al barri els pot beneficiar en alguna mesura, i hi perdem tots!! i -a la llarga- molt més als que amb la complaença esdevenen corresponsables de tanta  desídia.
 
I si l'únic dia que els responsables es passegen pel barri no és el moment de transmetre'ls  les mancances i propostes, articles com aquest (i que segur que els interessats llegiran) i les noticies que en puguin esdevenir, són -doncs- la única veu del nostre barri.

Desagraït jo? i ara! gràcies per llegir-me, gràcies per passejar pels carrers del barri, gràcies per celebrar amb nosaltres la Festa Major... i als que tingueu alguna cosa a dir-hi  i fer-hi , gràcies! vosaltres ja direu perquè! jo no n'acabo d'estar segur!