Les claus de l'èxit del Cirque du Soleil

Fa uns mesos em van entrevistar per a la cadena de televisió Univisión (sóc l'únic hispà a l'espectacle i per això lquan es televisions llatines volen informació sobre el show l'equip de producció m'envia a mi). Em van preguntar què és el que fa únic al Cirque du Soleil i la meva resposta va ser la següent: el que fa únics els espectacles del Cirque és, indubtablement la seva qualitat, tant dels artistes que hi treballen dins com de la direcció artística (música, escenografia, idea, concepte de l'espectacle) i, evidentment, pels molts diners que hi han ficats. Però avui us vull explicar lo bo i lo dolent per tal d'aconseguir aquests resultats.

Per aconseguir-los s'ha d'assajar moltíssim, a vegades fins i tot massa, al meu espectacle per posar un exemple ens hi vam passar 11 mesos per a crear-lo i encara avui (dos anys despres) seguim retocant l'espectacle. Vàrem assajar una gran quantitat d'escenes que més tard no es van incloure, escenes que funcionen però que s'eliminen sense motiu, molts diners i hores perdudes. Quan parlo d'hores vull dir començar a les 12 del migdia i acabar a les 12 de la nit, que jo em pregunto…no existeix la UGT aquí o què?!?  Total, un llarg i pesat procés per aconseguir una qualitat indiscutible. Tot plegat també s'assoleix perquè tenen una estructura de treball increïble, fregant lo sectari. Aquí ningú escatima en personal, a Las Vegas hi ha espectacles del Cirque on hi treballen més de 100 persones i, per aquest motiu, esdevenen cars i les entrades ronden els 150 dòlars. Això sí, el que aquí veuràs no està a cap altre part del món.

Aquí, al Cirque, els artistes són tractats com a tals, els serveis mèdics són increïbles i el tracte humà és fantàstic. Per posar un exemple; fa uns mesos vaig anar al programa de televisió 'America's Got Talent' i ens hi vam desplaçar en un Jet privat des de Las Vegas. Fins i tot en això et tracten bé. Total, que tota gran empresa i tot gran equip humà treballen amb una sola idea; intentar que la qualitat dels espectacles sigui la millor, costi el que costi i durin el que durin.