Facebook, Twitter i altres 'menja-cocos'

Que aixequi la mà qui no tingui un compte al Facebook, Twitter, Twingo entre d'altres 'menja-cocos' semblants… crec que pocs se salven a hores d'ara d'aquest 'atrapament' socio-cultural internauta o anomenat també; xarxes socials. Secta? Entreteniment? Droga? Suposo que ho han anomenat de totes maneres. Per a mi, com qualsevol altre cosa, mentre s'utilitzi amb moderació tot anirà bé. Qualsevol abús o extrema fixació és dolent en tots els aspectes i sentits.

Córrer és sa, però si t'obsessiones també pot ser perjudicial. És per això que aquestes xarxes socials internautes, si les prens com una diversió i no t'atrapen durant moltes hores, crec que és fins i tot saludable. El món se't fa petit, coneixes gent d'arreu del planeta, tens accés a informació que és difícil que t'arribi per altres mitjans (cursos, feina, reunions socials, etc), et fa recuperar amistats perdudes, és un increïble cercador de persones (el millor detectiu que et pots tirar a la cara), et manté en contacte amb els teus quan estas lluny (és el meu cas), pot arribar a ser un fantàstic psicòleg; tens un problema i el que vols o necessites és comunicar-lo, expressar un sentiment de pena, alegria…amb només posar-lo al mur et sortiran amics que no sabies que eren psicòlegs i que ho podràs deduir per la quantitat desorbitada de consells que et donaran. Amb això et pots sentir alleugerit o no, lliure d'aquella pressió ja que has tingut el valor d'anunciar-ho a tot el món. És per tot això i moltes altres coses, que és un gran invent social i, a més a més, gratuït. Ara bé, si entres amb l'errònia obsessió de trobar amics, LLIGAR (en majúscules), exposar els teus gelos, atacar altres persones, faltar al respecte a tothom qui se't posi per davant i entrar en una dinàmica d'auto ego on 'jo sóc el millor, 'mireu el que faig', 'mireu el que dic' i 'mireu on vaig estar'…. ho sento però ho tens fotut amic!

El Facebook, entre d'altres coses, crea dependència, ens separa del contacte físic amb les persones a favor de la facilitat, la comoditat, sense sortir de casa. Quants amiguets que tinc. Debilitat humana? Futur imminent? Vici? No ho sé, només sé que s'ha d'anar amb molt de cuidadín, utitliza'l tu a ell, no ell a tu, però gaudeix, que estem al segle XXI !!! Y si tu, noia veinteañera llegeixes això… envia'm una sol·licitud d'amistat!!!