De Figueres a Las Vegas

El molt honorable i amic, director d'aquest diari internauta, el Sr. Marc Estarriola, m'ha demanat que comenti les meves vivències ja que no són del tot "molt normals", per això, sense més preàmbuls anem a començar.

Em dic Mateo Amieva, sóc un gironí de Figueres, ciutat on vaig néixer i viure durant 31 anys. Actor i clown amb el Cirque du Soleil a Las Vegas on actualment, i des de fa 2 anys, m'hi dedico a fer riure a l'interminable públic que es deixa caure per Las Vegas o també anomenada ciutat de la llum, Disney per adults, la ciutat que mai dorm, Silicon Valley (per la quantitat de dones 'ensiliconades'), sin city, ciutat del joc o el desert de nevada.

Que jo sàpiga, sóc l'únic gironí treballant a Las Vegas (si n'hi ha cap altre… MANIFIÉSTATE!!!) i m'agradaria comentar-vos com vaig passar de fer animacions teatrals a Besalú (on vaig començar realment fent de bufó a les visites guiades), Figueres i rodalies, fins estar en un dels espectacles més impactants, transgressors i cars dels que hi ha actualment a Las Vegas i arreu del món.

Vaig estudiar a l'escola Salvador Dalí de Figueres durant vuit anys. Com que no era un bon estudiant em vaig dedicar a pintar cases, llegat del meu pare, fins els 31 anys. Entre cop de brotxa i pinzellada també vaig decidir dirigir el meu hobby al món del teatre juntament amb le meu germà. Junts vam començar a fer animacions medievals a Besalú, l'Escala, Figueres, Castelló d'Empúries, etc, etc… D'allà varem saltar a sales teatrals i a dedicar-nos al món de l'humor gestual, al més pur estil del Tricicle. Als 31 anys vaig decidir deixar anar la brotxa per sempre i dedicar-me al que el meu cor m'estava empenyent, que era actuar. És per aquest motiu que vaig abandonar Figueres i me'n vaig anar a viure a Salou per començar a treballar a Port Aventura com actor en un Stunt Show (espectacle de risc). Paral·lelament seguia amb el meu brothersorry, se me'n van paraules a l'anglès. Seguia amb ell fent shows dins de teatres, fins que un dia varem decidir donar el salt a Europa i provar en un dels festivals més grans de teatre; el Fringe de Edimburg, Escòcia. Va ser allí on un caça talents del Cirque du Soleil em va veure.. i caçar.

Des d'aleshores que visc, menjo i actuo als Estats Units, dins la capital de l'entreteniment, la incombustible i viciosa Vegas. Tot això, sense trepitjar mai una escola d'interpretació en ma vida. Talent? Sort? No ho sé, l'únic que sé és…. VIVA GIRONA!!! Que em va veure créixer i VIVA LAS VEGAS!!! Que em dóna per menjar!!!!!