Deu idees per tenir una cita amb la teva parella durant el confinament

El confinament per la crisi sanitària del coronavirus està obligant a moltes parelles a passar juntes més hores de les que mai haurien imaginat el dia que van decidir anar a viure sota el mateix sostre.

Fins a data d'avui el poder sortir a treballar o quedar amb altres amics feia tot plegat més portable i la sensació d'estar enganxat a la teva parella com si d'un germà siamès es tractés o tenir-lo com una extensió més del teu cos mai s'havia fet tant palès.

Tanmateix, a la nit o durant el dia sempre es poden trobar coses per fer amb la teva parella que us faran passar el confinament d'una manera més agradable. Us dono deu exemples:

1.- Feu exercici

El coronavirus ha obligat a tancar el gimnàs (oh no, drama!), però són moltes les classes online que durant el dia es poden seguir a través d'Instagram o Zoom que podeu fer plegats. Si no podeu suar al llit (pel motiu que sigui), sueu al menjador!

2.- Un sopar a la llum de les espelmes

Sopar envoltat d'espelmes ho fa tot molt més romàntic. No importa si menges una hamburguesa o un salmó al pesto, les espelmes li donaran un toc íntim immillorable. Atreviu-vos a cuinar junts quelcom que us vingui de gust o demaneu el menjar a casa. Trencareu la rutina de ben segur.

3.- "Sortir" a ballar

Les discoteques i els pubs estan tancats durant el confinament i potser tampoc hi vas mai perquè et fa vergonya que els altres et mirin. Organitza una "guerra de dancings" a casa amb la teva música preferida o deixa que d'altres la posin per tu. Algunes de les discoteques més conegudes de Nova York fan sessions online de la mà dels seus principals DJs. Enxufa't a ballar com si no hi hagués demà.

4.- Aneu de viatge (virtualment) arreu del món

Mentre no pots sortir de casa ni agafar un avió, Internet et permet visitar alguns dels llocs més bonics i interessants del món. Fes una visita virtual del Vaticà o del Louvre. Aquí tens una llista de parcs, museus i zoològics.

5.- Mireu un concert, un obra de teatre o una pel·lícula plegats

La sort de confinar-nos en ple segle XXI és que la tecnologia ens posa al nostra abast poder gaudir de milers de continguts sense moure'ns del sofà de casa. Netflix, HBO i Amazon Prime són més que coneguts però darrerament moltes sales de teatre de Catalunya ofereixen obres de teatre.

El mateix fa El Gran Teatre del Liceu que mostra òperes online i altres esdeveniments com el Festival Internacional de Circ de Girona que ha posat les actuacions d'aquest any a la seva pàgina de Facebook.

No permeteu que l'avorriment us superi!

6.- Doneu-vos un tractament d'SPA

La teva parella i tu podeu posar-vos les sabatilles, un barnús i treure profit a la nit. Poseu-vos mascaretes a la cara, submergiu-vos a la banyera, doneu-vos massatges l'un a l'altre...

7.- Organitzar una nit de jocs

Jocs de taula, jocs de cartes, videojocs,.. tot serveix mentre podeu emprendre una competició sana entre vosaltres.

8.- Beveu i traieu la vostra vena artística

Ompli una copa amb vi, decidiu una temàtica o subjecte i comenceu a dibuixar alguna cosa. No es tracta de fer un Picasso ni un Rembrandt, només de passar una bona estona i fer alguna cosa diferent. Però si teniu ganes de treure-li el màxim partit a YouTube hi han diversos tutorials per aprendre a pintar.

9.- Feu una fondue

De xocolata o de formatges. No importa mentre hi submergiu els vostres aliments preferits; maduixes, pinya, poma, pa, galetes o fins i tot llaminadures. Bacó? Ho heu provat mai?

10.- Fer un tast de vins

Compreu diversos vins al supermercat més proper (no podeu anar lluny a fer la compra), si pot ser que no hagueu provat mai. Obriu les ampolles i comenceu a decidir quins són millors. Però si voleu treure-hi tot el partit, la DO Empordà ha organitzat els dissabtes un tast de vi online cada dissabte al migdia. El podeu seguir aleshores o bé enregistrar-lo i fer-lo junts a la nit.

Aquests són uns exemples de coses que podeu fer a casa amb la parella. El més important és que ho feu junts i deixeu estar el mòbil durant una estona. Centreu-vos en ell/a i amb una mica de sort tindreu una nit meravellosa.