Una espectacular pedregada destrossa cotxes i teulats al Pla de l'Estany i el Baix Empordà

Algunes pedres han superat els 11 centímetres de diàmetre

ACTUALITZAT 31/8 7:03h | Pedregada de dimensions gens habituals han castigat avui les comarques del Pla de l'Estany i el Baix Empordà aquesta tarda després que una tempesta ha deixat diversos desperfectes al seu pas, destrossant cotxes i teulats, obligant als Bombers de la Generalitat a realitzar diverses sortides, sobretot a la Bisbal d'Empordà on una nena de 20 mesos ha mort, ferida per l'impacte d'una pedra.

En alguns casos, les pedres han trencat les teules i això ha provocat que l'aigua entrés en alguns dels habitatges. Les pedres eren grans i alguns veïns asseguren que superaven els 11 cm de diàmetre.

Els Bombers han rebut 23 avisos des de la Bisbal d'Empordà i 2 a Forallac. S'hi han desplaçat dotacions dels parcs de la Pera, Torroella de Montgrí i amb l'autoescala de Palafrugell han revisat cables i afectacions a edificis -algunes d'elles greus- com una claraboia rebentada al carrer Ample. Amb tot, un altre dotació terrestre s'ha dedicat a revisar uns cables elèctrics que feien guspires.

Pel que fa a la precipitació acumulada en canvi no s'han registrat volums importants. A Banyoles s'ha recollit mig litre per metre quadrat mentre que al segon focus de la tempesta, a la Bisbal d'Empordà han registrat 4,5 litres per metres quadrat. La tempesta ha estat molt focalitzada en aquestes dues comarques i ha fet un traçat de nord a sud est, esquivant el Gironès i l'Alt Empordà.

En altres municipis com ara Palafrugell la calamarsa també hi ha fet acte de presència però ha estat en menor mesura i allà les pedres tenien una dimensió d'una moneda de 50 cèntims d'euro. En aquest municipi s'han recollit 5,8 litres per metre quadrat.