Torroella de Montgrí demana a l'EMD de l'Estartit una auditoria perquè ha fet ''despeses innecessàries''

Colomí diu que d'aquesta manera es recuperaria la "confiança perduda" de tots els partits en la gestió econòmica

L’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Colomí, demanarà al president de l’EMD de l’Estartit, Francesc Ferrer, que autoritzi fer una auditoria econòmica interna de l’entitat a l’interventor de l’Ajuntament. La petició es formularà arran de la moció presentada en el darrer Ple pels grups municipals del LEST, Junts, Compromís i la CUP, a la qual també hi van donar suport UPM i ERC (equip de govern), i Ciutadans.

En l’acord adoptat s’exposa que durant aquest mandat s’han produït diverses incidències i que l’auditoria permetria poder recuperar la confiança perduda per part de tots els partits. En aquest sentit, s’explicita el consens i la confiança de tots els grups municipals cap a la figura de l’interventor municipal per tal que executi aquesta tasca.

Entre els fets que s’argumenten per fonamentar la pèrdua de confiança en la gestió econòmica de l’EMD de l’Estartit, s’exposa que el pressupost de l’any 2022 aprovat per l’EMD "res té a veure amb la suma de transferències que li fa l’Ajuntament segons el conveni renovat i aprovat" entre l’EMD i l’Ajuntament.

També es detalla que s’han realitzat diverses despeses "no petites i innecessàries i no previstes en el pressupost". Així mateix, s’argumenta que l’EMD no assumeix el pagament de les obligacions contemplades al pressupost, com és el pagament a les entitats i associacions del municipi.